ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ27 - 28
ΙΟΥΝΙΟΣ
2015

8ο φεστιβάλ παιδικών ποντιακών χορών του ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας

8ο φεστιβάλ παιδικών ποντιακών χορών του ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας - Cover Image

Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας διοργανώνουν το 8ο φεστιβάλ ποντιακών χορών των παιδικών χορευτικών τμημάτων το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιουνίου και ώρα 19:00 στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας.

Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην αείμνηστη Κρυστάλλη Κωνσταντινίδου, η οποία ήταν η γυναίκα που πρωτοστάτησε το 1975 στην ίδρυση του πρώτου χορευτικού τμήματος, του συλλόγου, έραψε ποντιακές φορεσιές και άφησε, στην ουσία, την δική της σφραγίδα, στην μακρόχρονη ιστορία της Ευξείνου Λέσχης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, έχει ως εξής και ισχύει και για τις δύο ημέρες, που θα λάβει χώρα το φεστιβάλ:

5:00 μ.μ. Άφιξη των αποστολών στο κτίριο «Τουρπάλη» (Πεζόδρομος Διονυσίου Σολομού, πρώην Δημοτική Βιβλιοθήκη) και ξενάγησή τους στην ιστορική συλλογή και στην έκθεση φωτογραφίας «Ανέσπερος Πέτρα» της Λένας Σαββίδου.

6:30 μ.μ. Παρέλαση των χορευτικών συγκροτημάτων των συλλόγων, με τα λάβαρά τους, από κεντρικούς δρόμους της πόλης, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Εταιρίας Νάουσας. Θα ακολουθήσει φόρου τιμής, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Γενοκτονίας στην κεντρική πύλη του πάρκου.

7:00 μ.μ. Έναρξη Φεστιβάλ.