ΚΥΡΙΑΚΗ26
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
2015

Εκδήλωση στη Πάτρα για τις προσωπικότητες ποντιακής καταγωγής που άφησαν εποχή

Εκδήλωση στη Πάτρα για τις προσωπικότητες ποντιακής καταγωγής που άφησαν εποχή - Cover Image

Μια εκδήλωση, που σκοπό έχει να προβάλλει τον διεθνή χαρακτήρα του ποντιακού ελληνισμού και την δυναμική παρουσία του στα πέρατα του κόσμου διοργανώνει ο Φάρος Ποντίων Πατρών, την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 και ώρα 20:00, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Μέσα από αυτήν, θα προβληθούν γνωστές προσωπικότητες ποντιακής καταγωγής, που έχουν γίνει πρώτα πρόσωπα, έχουν δηλαδή κατακτήσει την πρώτη θέση στον τομέα τους, στη χώρα τους ή παγκοσμίως.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από όλες τις τέχνες, με άξονα την μουσική και φυσικά τον χορό, οι ήρωές μας θα αυτοσυστηθούν και θα μας παρουσιάσουν, σε πρώτο πρόσωπο, το μυστικό της επιτυχίας τους.

Με αφορμή το τραγικό ολοκαύτωμα του Πόντου, θα παρουσιαστεί πως το αδάμαστο πνεύμα των Ποντίων, μετέτρεψε τον πόνο σε δημιουργία και έκανε να ανθίσουν, σε όλους τους τόπους του κόσμου, λουλούδια μέσα από τις στάχτες.

Οι προσωπικότητες που θα προβληθούν είναι :

Μιλτιάδης Αναστασιάδης : Αντάρτης στα βουνά του Δυτικού Πόντου.
Σόνια – Σοφία Στεφανίδου (1907 – 1990) : Η πρώτη Ελληνίδα Αλεξιπτωτίστρια.
Επαμεινώνδας Παπαδόπουλος - Nonda (1922-2005): Ζωγράφος.
Iωάννης Αβραμίδης (1922) : Γλύπτης.
Στυλιανός Λογγινίδης : Παγκόσμιος πρωταθλητής πολεμικών τεχνών.
Μιχάλης (Mike) Λαζαρίδης (1961) : Επιχειρηματίας. Το 1999 εισάγει στην αγορά το πρώτο Smartphone στην ιστορία, το BlackBerry.
Θεόδωρος Γιουρτσίχιν: Ο πρώτος Έλληνας κοσμοναύτης.

Επίσης, θα προβληθεί και ένα βίντεο μικρής διάρκειας, το οποίο θα διαδραματίζεται στην Σμύρνη το δεκαπενταύγουστο του 1909, καθώς και θα παρουσιασθούν ποντιακοί χοροί από τα μέλη των χορευτικών ομάδων του Φάρου.

Είσοδος ελεύθερη.