ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ25 - 26
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
2015

Παρουσίαση της μουσικής έκδοσης «Από την Καισάρεια στους Ασκητές»

Παρουσίαση της μουσικής έκδοσης «Από την Καισάρεια στους Ασκητές» - Cover Image

Ο Σύλλογος Καππαδόκων και Μικρασιατών Ροδόπης «Ο Μέγας Βασίλειος» σας προσκαλεί στις διήμερες εκδηλώσεις με αφορμή την παρουσίαση της μουσικής έκδοσης «Από την Καισάρεια στους Ασκητές», το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, στη Νέα Ιωνία Αττικής.

Η μουσική αυτή έκδοση περιλαμβάνει μουσικές και τουρκόφωνα τραγούδια των Ρωμιών της Καππαδοκίας, που εξέδωσε ο Σύλλογος Καππαδοκών και Μικρασιατών Κομοτηνής «Ο Μέγας Βασίλειος». Την επιτόπια έρευνα, τη μουσική επιμέλεια και τη διεύθυνση παραγωγής είχε ο Γιάννης Παγκοζίδης.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Σάββατο 25 Απριλίου 2015 και ώρα 18:30 στο Κέντρο Σπουδής & Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ, Πατριάρχου Ιωακείμ 4, Νέα Ιωνία), θα γίνει η παρουσίαση της μουσικής έκδοσης «Από την Καισάρεια στους Ασκητές». Θα περιλαμβάνονται εισηγήσεις ερευνητών, παρεμβάσεις προσκεκλημένων, ενώ θα ακουστούν και αποσπάσματα τραγουδιών από τους συντελεστές της έκδοσης.

Κυριακή 26 Απριλίου 2015 στις 12:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων των σχολείων 7ου Γυμνασίου & 5ου Λυκείου Νέας Ιωνίας (Εμ. Παππά 6 & Φιλελλήνων, 14234), ο Γιάννης Παγκοζίδης θα διδάξει χορούς της ευρύτερης περιοχής της Καισάρειας Καππαδοκίας. Ένα υλικό που έχει προκύψει μετά από μακρόχρονη έρευνα, μελέτη και προβληματισμό. Θα ακολουθήσει γλέντι με τους συντελεστές της έκδοσης (μουσικό συγκρότημα «Λαλητάδες» της Κομοτηνής).

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ24
ΜΑΙΟΣ
2018
19:00
Στην έκθεση «Πόντος: Δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη».
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ25
ΜΑΙΟΣ
2018
19:30
Στο Συνεδριακό Κέντρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου.