ΠΕΜΠΤΗ12
ΜΑΡΤΙΟΣ
2015

Παρουσίαση του βιβλίου της Μαίρης Κόντζογλου «Τα παλιά ασήμια» από τον Φάρο Ποντίων Πατρών

Παρουσίαση του βιβλίου της Μαίρης Κόντζογλου «Τα παλιά ασήμια» από τον Φάρο Ποντίων Πατρών - Cover Image

Το βιβλιοπωλείο «Discover», ο Φάρος Ποντίων Πατρών και οι εκδόσεις «Μεταίχμιο» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Μαίρης Κόντζογλου «Τα παλιά ασήμια» την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015, στις 19:30, στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ήρα-Ειρήνη Κουρή, φιλόλογος, η Ελισάβετ Καπαγερίδου, εκπαιδευτικός, συγγραφέας, μέλος του Φάρου Ποντίων, και η  συγγραφέας. Παρουσιάζει, συντονίζει και διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο η Αφροδίτη Σκαλτσά-Δημητρακοπούλου, μέλος της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας Ταξιδευτές της Πρόζας.

Η συγγραφέας Μαίρη Κόντζογλου αναφερώμενη στην παρουσίαση που θα γίνει στην πόλη μας είπε "Με μεγάλη μου χαρά πηγαίνω στην Πάτρα, όπου δεν έχω παρουσιάσει ποτέ βιβλίο μου."

Περίληψη βιβλίου:

Υπάρχει τέλος σε έναν έρωτα που καίει σαν τη λάβα των ηφαιστείων της Καππαδοκίας; Ποιο είναι το μυστικό της Μονής των Παλιών Ασημιών; Ποια μάγια κρατούν την αλήθεια τυλιγμένη σφιχτό κουβάρι;
Καππαδοκία, χώρα µαγική, γεµάτη θρύλους και παραδόσεις. Εκεί, ανάµεσα στα βουνά µε τα αιώνια χιόνια και τις κοιλάδες µε τα ανάγλυφα βράχια, ένας ελληνισµός ξεχασµένος στα έσχατα της Ανατολίας ζει και προκόβει, ερωτεύεται, γεννάει, προσεύχεται, λιτανεύει, γερνάει και πεθαίνει κάτω από τη σκιά των ηφαιστείων. Καισάρεια, Σινασός, Σµύρνη και Πόντος, ο καµβάς που πάνω του κεντιέται η ιστορία του έρωτα της Σεβαστής Χατζηαβράµογλου µε τον Έλµερ Αλεξάντερ Κάρτερ στα χρόνια του Μεγάλου Πολέµου, ο οποίος άλλαξε τα σύνορα του κόσµου. Η ανταλλαγή των πληθυσµών το 1924 χωρίζει για πάντα τους δυο νέους ένα αιµατοβαµµένο βράδυ στο λιµάνι της Μερσίνας. Ογδόντα χρόνια αργότερα, η Έλσα κάνει ένα ταξίδι στα προγονικά χώµατα, κουβαλώντας µαζί της το ηµερολόγιο της γιαγιάς Σεβαστής. Ο αµερικάνος φωτογράφος Άλεξ πηγαίνει στην Καππαδοκία να αναζητήσει τα χνάρια του καθηγητή Έλµερ Αλεξάντερ Κάρτερ. Υπόγειες πολιτείες, απόκρυφες εκκλησιές, περιστρεφόµενοι δερβίσηδες και ένα µοναστήρι µε τη χαµογελαστή Παναγία µπλέκουν στις προσωπικές ιστορίες και µοναξιές των ηρώων, σκαλίζοντας στους βράχους µια παλιά ραψωδία στην οποία εκείνοι καλούνται να γράψουν τους στίχους του τέλους.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ24
ΜΑΙΟΣ
2018
19:00
Στην έκθεση «Πόντος: Δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη».