ΤΕΤΑΡΤΗ - ΠΕΜΠΤΗ18 - 19
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
2015

Διημερίδα με θέμα «Φτωχή τέχνη και λαϊκός πολιτισμός» με τη συμμετοχή του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου

Διημερίδα με θέμα «Φτωχή τέχνη και λαϊκός πολιτισμός» με τη συμμετοχή του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου - Cover Image

Η  Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δ.Ε. Δυτικής Αττικής, μέσω της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων και με τον Σύλλογο Ποντίων Ασπροπύργου «Ακρίτες του Πόντου», τη Λαογραφική Εταιρεία Ασπροπύργου, το Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου, το Κέντρο Έρευνας Ελληνικής Λαογραφίας, το Νεανικό Πλάνο διοργανώνει διημερίδα-εργαστήρια την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 15:00 ως 18:00 με θέμα: «Φτωχή τέχνη και λαϊκός πολιτισμός στο σχολείο».

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο πολυχώρο του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου». Θα παρουσιαστούν εκφάνσεις υλικού και άυλου πολιτισμού των Ποντίων.

Θα υπάρξει ενημέρωση των συμμετεχόντων στο αντίστοιχο δίκτυο πολιτιστικών θεμάτων.

Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο «Γαλαξία» (Μιαούλη και Σαλαμίνος στον Ασπρόπυργο). Kαλλιτέχνες σε μια διαφορετική πρόταση θα εμπλέξουν τους εκπαιδευτικούς σε μια προσέγγιση μνήμης, ενώ θα υπάρξει και ενημέρωση των συμμετεχόντων στο αντίστοιχο δίκτυο πολιτιστικών θεμάτων.

Μετά το πέρας του εργαστηρίου των εκπαιδευτικών θα ακολουθήσει προβολή της εικαστικής ταινίας «Το παιδί που ήθελε να γίνει αρκούδα». (Η χορηγία της προβολής ανήκει από κοινού στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου και το Νεανικό Πλάνο).

Θα χορηγηθεί βεβαίωση.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ25
ΜΑΙΟΣ
2018
19:30
Στο Συνεδριακό Κέντρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου.