ΠΕΜΠΤΗ12
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
2015

Με ποντιακή συμμετοχή οι Απόκριες στη Νάουσα

Με ποντιακή συμμετοχή οι Απόκριες στη Νάουσα - Cover Image

Στη Νάουσα, η Αποκριά χαρακτηρίζεται από τον αυθορμητισμό, τον ενθουσιασμό, τη φιλόξενη διάθεση των Ναουσαίων, τα χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία γλέντια τους, τα σατιρικά καρναβάλια. Οι φετινές εκδηλώσεις θα έχουν και ποντιακό άρωμα καθώς συμμετέχει και ο ποντιακός σύλλογος της πόλης.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου (Τσικνοπέμπτη) η Εύξεινο Λέσχη Νάουσας  και ώρα 19:30 στη Πλατεία Καρατάσου, συμμετέχει στην επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων «Νάουσα-Αποκριά 2015». Έναρξη με την Φιλαρμονική, μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με την επιμέλεια του Γιώργου Ορδουλίδη, βράβευση του καλύτερου σκίτσου στο διαγωνισμό για τον «νονό της Αποκριάς», αποκριάτικο ελληνικό γλέντι με παραδοσιακούς χορούς. Συμμετέχουν οι Λαογραφικοί Σύλλογοι Νάουσας: «Λύκειο Ελληνίδων», «Πυρσός», «Σύλλογος Βλάχων», Όμιλος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «Αράπιτσα», «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων», «Άρκτος» Αρκοχωρίου, «Άγιος Χριστόφορος» Πολυπλατάνου, Σύλλογος από τα Ανθέμια.

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 12:30 στο 5ο Δημοτικό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό ποντιακό γλέντι από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας.