ΠΕΜΠΤΗ29
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
2015

O Πόντος του χθες και του σήμερα σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πατρών

O Πόντος του χθες και του σήμερα σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πατρών - Cover Image

Με τον τίτλο «Ο Πόντος του χθες και του Σήμερα – Η Ρωμανία κι αν επέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο» το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015, εκδήλωση με αφηγήσεις, χορούς και τραγούδια από τον Πόντο, ποιήματα αλλά και κομμάτια κλασικής μουσικής.

Την επιμέλεια έχει ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και επίτιμο μέλος του Φάρου Ποντίων Πατρών, Ιωάννης Χαριτάντης.

Για πρώτη φορά θα διαβαστεί επιστολή του Ανέστη Χαριτάντη, ενός Πόντιου γιατρού, ενώ η εγγονή του Αριστοτέλη Καρασαββίδη, Σοφία Καρασαββίδου-Χαραλαμποπούλου, θα διαβάσει μέρος των σημειώσεων του παππού της.

Για πρώτη φορά, επίσης, θα παρουσιαστούν παραδοσιακά τραγούδια σε διασκευές για πιάνο ή βιολί.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν –εκτός άλλων– το χορευτικό τμήμα του Γυμναστηρίου Πανεπιστημίου Πατρών και το χορευτικό τμήμα του Φάρου Ποντίων Πατρών.

Αφηγούνται-ερμηνεύουν οι: Μίμης Αγγελόπουλος (αφήγηση), Ευγενία Βικάτου (πιάνο), Σοφία Καρασαββίδου-Χαραλαμποπούλου (αφήγηση), Γεώργιος Κόνταρης (κλαρινέτο), Σημέλα Λαζαρίδη (πιάνο), Γιάννης Μαυρίδης (βιολί), Νίνα Μεταξά (πιάνο), Γιώργος Μεταξάς (πιάνο), Σοφία Μιχαηλίδη (τραγούδι), π. Πέτρος Μποζίνης (αφήγηση), Ιωάννης Οικονόμου (τραγούδι), Νίκος Παπαγεωργίου (πολίτικο λαούτο), Αθανάσιος Τσακαλίδης (αφήγηση).

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης.