ΣΑΒΒΑΤΟ15
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
2014

«Ηταν κατάρα θεού Ανταλλαγή» εκδήλωση ιστορικής μνήμης στην Καβάλα

«Ηταν κατάρα θεού Ανταλλαγή» εκδήλωση ιστορικής μνήμης στην Καβάλα - Cover Image

Στα μέσα Νοεμβρίου του 1924 αποβιβάζονταν στην Καβάλα οι τελευταίες καραβιές των προσφύγων της ανταλλαγής. Σήμερα, για τους Μικρασιάτες της Καβάλας, η συμπλήρωση 90 χρόνων από τα τελευταία οργανωμένα κύματα των εκπατρισμένων, γίνεται αφορμή για μία εκδήλωση ιστορικής μνήμης, με θέμα τον προσφυγικό κύκλο και τίτλο προερχόμενο από προσφυγική μαρτυρία: «Ήταν Κατάρα Θεού η Ανταλλαγή...».
 
Για το σκοπό αυτό, ο σύλλογος Μικρασιατών Νομού Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας», σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Καβάλας και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους - Αρχεία Νομού Καβάλας, διοργανώνει μία εκδήλωση όπου ο λόγος, με τη μορφή της μαρτυρίας, ή του ντοκουμέντου, συναντά τη μικρασιάτικη μουσική παράδοση.

Συγκεκριμένα, η παράσταση περιλαμβάνει: Θεατρικό Αναλόγιο με αληθινές ιστορίες ζωής και καταγραμμένες μαρτυρίες των προσφύγων της περιοχής, μουσική από το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και τραγούδια παραδοσιακά και αστικά από τη χορωδία του συλλόγου Μικρασιατών.

Ο σύλλογος Μικρασιατών, μαζί με το Μουσικό Σχολείο και τα Γ.Α.Κ., σας προσκαλεί σ’ αυτή την εκδήλωση τιμής και μνήμης, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, ώρα 19:00, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.