ΚΥΡΙΑΚΗ09
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
2014

Παρουσίαση του βιβλίου «Ρωμιοί της Καππαδοκίας»

Παρουσίαση του βιβλίου «Ρωμιοί της Καππαδοκίας» - Cover Image

Παιδί της τρίτης γενιάς προσφύγων της Καππαδοκίας, ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος δεν έχει πάψει στιγμή να θυμάται τις αφηγήσεις των παππούδων του για το ρόλο του τουρκόφωνου ορθόδοξου πληθυσμού της περιοχής, αλλά και για την επίπονη ενσωμάτωση των προσφύγων στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και η διδακτορική διατριβή του πάνω στο θέμα κατάφερε να ξεφύγει από την πεπατημένη.

Αποτέλεσμα της έρευνάς του είναι το βιβλίο Ρωμιοί της Καππαδοκίας. Από τα βάθη της Ανατολής στο θεσσαλικό κάμπο. Η τραυματική ενσωμάτωση στη μητέρα πατρίδα, που επανεκδόθηκε από τις εκδόσεις Πεδίο. Το βιβλίο πρόκειται να παρουσιαστεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Γιαννιτσά, στο Δήμο Πέλλας, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 στις 6:30 μ.μ., με την υποστήριξη της ΔΗΚΕΠΑΠ και της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων.

Για το έργο θα μιλήσουν ο Θεοφάνης Ισακίδης, Πρόεδρος ΠΕΚΣ, ο Νικόλαος Ιντζεσίλογλου, Καθηγητής Νομικής του ΑΠΘ, και η Χρύσα Σάμου, δημοσιογράφος, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Λαγκαδά.

Σημειώνεται ότι στη νέα έκδοση, εκτός από την παράθεση εκτενούς συμπληρωματικής βιβλιογραφίας που αναφέρεται στους Ρωμιούς της Καππαδοκίας, περιλαμβάνεται φωτογραφικό υλικό που παραχώρησε το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών και στο οποίο αποτυπώνονται άνθρωποι, μνημεία και τοπία της Καππαδοκίας, αλλά και εικόνες από την εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα.