ΔΕΥΤΕΡΑ10
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
2014

Παρουσίαση βιβλίου με τίτλο: «Ο ελληνικός αθλητισμός στη Σμύρνη 1890 – 1922»


Οι Εκδόσεις Μπαλτά και ο ΙΑΝΟS (Σταδίου 24, Αθήνα) παρουσιάζουν στις 10 Νοεμβρίου 2014 στις 18:00 το βιβλίο «Ο ελληνικός αθλητισμός στη Σμύρνη 1890 – 1922» του Ανδρέα Μπαλτά.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Πέτρος Λινάρδος, δημοσιογράφος, ιστορικός του Αθλητισμού

Δικαία Χατζηευσταθίου, Καθηγήτρια Ολυμπιακών Σπουδών και  Κοινωνικής Ανάλυσης του Αθλητισμού στο Canterbury Christ Church Univercity της Αγγλίας.

Θοδωρής Κοντάρας, φιλόλογος, επιμελητής του βιβλίου

Χαιρετισμό θα απευθύνουν κατά την παρουσίαση ο πρόεδρος του Πανιωνίου ΓΣ Σμύρνης Αριστόβουλος Μισαηλίδης και ο πρώην πρόεδρος του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης, δικηγόρος, παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Αριστείδης Καμάρας.

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Γιώργος Χούτας, υποψήφιος διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου ΓΣ.

Σκοπός του βιβλίου είναι η καταγραφή της αθλητικής δραστηριότητας που αναπτύχθηκε από τα μέλη της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας της Σμύρνης στα πλαίσια του οθωμανικού κράτους, κατά την τελευταία περίοδο της ελληνικής ζωής στην πόλη.

Στο έργο αποτυπώνονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελληνικού αθλητισμού της πρωτεύουσας της Ιωνίας, ο ρόλος της μέσης ελληνικής αστικής τάξης καθώς και η πολιτική του ελληνικού κράτους και των ελληνικών αθλητικών αρχών έναντι του αθλητισμού των Σμυρναίων.

Χορηγός επικοινωνίας: mikrasiatis.gr

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ26
ΜΑΙΟΣ
2018
18:00
Αφιερώνεται στον κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλο.