ΚΥΡΙΑΚΗ02
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
2014

Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών τιμά τον Χρήστο Σαμουηλίδη

Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών τιμά τον Χρήστο Σαμουηλίδη - Cover Image

Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεών της με θέμα: «Τιμητική εκδήλωση για τον Χρήστο Σαμουηλίδη, φιλόλογο, δρ λαογραφίας, λογοτέχνη», και την παρουσίαση του πρόσφατου θεατρικού έργου του με τίτλο «Η άλωση της Τραπεζούντας: τραγωδία» (33ο Παράρτημα του Αρχείου Πόντου).

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Ιωάννης Ερμόπουλος, ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, και η Έλσα Γαλανίδου-Μπαλφούσια, φιλόλογος-λαογράφος.

Συμμετέχει ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών με μέλη της θεατρικής ομάδας του.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

11:00 Προσέλευση προσκεκλημένων.
11:15 Έναρξη - Χαιρετισμοί.
11:25 Προβολή εργογραφίας του τιμωμένου.
11:35 Παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Σαμουηλίδη «Η άλωση της Τραπεζούντας: τραγωδία» από τον Ιωάννη Ερμόπουλο, ομότιμο καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
11:55 Ομιλία της Έλσας Γαλανίδου-Μπαλφούσια, φιλολόγου-λαογράφου, με θέμα: «Χρήστος Σαμουηλίδης. Η ζωή και το έργο του».
12:25 Μέλη της θεατρικής ομάδας του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθηνών θα αποδώσουν αποσπάσματα του θεατρικού έργου «Η άλωση της Τραπεζούντας» με επιμέλεια του Γεωργίου Σαλπιγγίδη, σκηνοθέτη.
12:45 Απονομή τιμητικής διάκρισης και αντιφώνηση τιμωμένου.
13:00 Δεξίωση.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ24
ΜΑΙΟΣ
2018
19:00
Στην έκθεση «Πόντος: Δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη».