20 Μάρτιος 2013, 14:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:55

Ο σύγχρονος διωγμός των Χριστιανών

  • Ο σύγχρονος διωγμός των Χριστιανών

Βασανιστήρια, περιθωριοποίηση, διακρίσεις κι αναίτιες συλλήψεις, περιλαμβάνει ο σύγχρονος διωγμός των Χριστιανών του Σουδάν.

Σε αυτή την θλιβερή διαπίστωση προέβη σχετική Έκθεση του Οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανάπτυξης – HUDO.

Σύμφωνα με την Έκθεση της HUDO, καθίσταται ξεκάθαρη η συστηματική εκστρατεία της κυβέρνησης του Σουδάν με στόχο τους κατοίκους των όρων της φυλής Νuba – την μειονότητα Χριστιανών του Nότιου Κορντοφάν.

Ο στόχος είναι να καταστραφούν όλοι οι θεσμοί μέσω των οποίων ενισχύονται οι θρησκευτικοί και κοινωνικοί δεσμοί της φυλής Nuba μέσω της απόλυτης εφαρμογής του ισλαμισμού, καθώς και μέσω της παραβίασης των θρησκευτικών δικαιωμάτων των Χριστιανών της φυλής Νuba ή ακόμη και απαγορεύοντας την πραγματοποίηση των πολιτιστικών και κοινωνικών τους δραστηριοτήτων.

Αυτές οι προθέσεις έγιναν φανερές όταν η κυβέρνηση της χώρας μην διαθέτοντας καμία κατηγορία στο οπλοστάσιο της κατά των ηγετών της Χριστιανικής Εκκλησίας της φυλής Nuba, κατασκεύασαν την πλαστή κατηγορία ότι οι ιερείς πραγματοποιούσαν «προσυλητισμούς» καθώς και ότι διέθεταν παράνομη πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους εκτός Σουδάν.

Οι πληροφορίες που παρέχονται από την Έκθεση της HUDO βασίζονται σε επιτόπιες έρευνες και παρατηρήσεις του οργανισμού καθώς και από τοπικές αναφορές και πληροφορίες που συλλέχθησαν από πλήθος πηγών.

Aυθαίρετες συλλήψεις και απαράδεκτες συνθήκες κράτησης

Οι συλλήψεις των σωμάτων ασφαλείας είναι συνεχόμενες και στοχεύουν τον λαό της φυλής Nuba, ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας, φύλου ή ηλικίας. Σύμφωνα με την HUDO, σε ολόκληρη την επικράτεια του Σουδάν υπάρχουν κέντρα κράτησης...
Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του οργανισμού, οι κρατούμενοι της φυλής των όρων Nuba “αποτελούν θύματα εξευτελισμού και φυλετικής διάκρισης ενώ πολύ συχνά τελούν υπό κράτηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τους κρατούμενους διαφορετικής φυλετικής καταγωγής’’.

Οι περισσότεροι κρατούνται δίχως να έχει στοιχειοθετηθεί καμία κατηγορία, ενώ άλλοι κρατούνται σε κυβερνητικά κτήρια στα οποία η φυλάκιση των μελών της Χριστιανικής φυλής, (ή και οποιουδήποτε κρατούμενου) είναι παράνομη. Τα συγκεκριμένα κτήρια και εγκαταστάσεις, σύμφωνα με την οργάνωση HUDO, ανήκουν στις Στρατιωτικές Δυνάμεις καθώς και σε φυλές ενόπλων. “Οι κρατούμενοι της φυλής των Όρων Nuba δεν επιτρέπεται να δέχονται επισκέψεις από μέλη της οικογένειάς τους και ορισμένοι από αυτούς αναγκάζονται να φορούν για έναν ολόκληρο χρόνο τα ίδια βρώμικα και φθαρμένα ρούχα.

Οι υπηρεσίες ασφάλειας βασανίζουν απάνθρωπα τους κρατούμενους Χριστιανούς ώστε να υποκύψουν σε ψευδή ομολογία, και να ομολογήσουν την «ενοχή» τους.. Πολλά μέλη της Φυλής κρατούνται σε μικρά κελιά, με απαράδεκτο εξαερισμό, και αναγκάζονται να κοιμούνται στο πάτωμα δίχως να λαμβάνουν καν τροφή.. Σύμφωνα με την έκθεση, αρκετοί κρατούμενοι πέθαναν από υποσιτισμό...

Πότε θα σταματήσει επιτέλους αυτή η  θηριωδία;

Πηγή: pentapostagma.gr