20 Μάρτιος 2013, 07:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:55

Ένα βήμα πιο κοντά Ελλάδα - Ρωσία μέσω της Ποντιακής Νεολαίας Αττικής

  • Ένα βήμα πιο κοντά Ελλάδα - Ρωσία μέσω της Ποντιακής Νεολαίας Αττικής

Ένα βήμα πιο κοντά ήρθαν η Ελλάδα και η Ρωσία μέσω της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής

Μία μικρή ψηφίδα στις ιστορικές σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία θέλησε να προσθέσει η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, με την επίσκεψη και δωρεά στην Πρεσβεία της Ρωσίας Τεσσάρων τόμων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου κατά την περίοδο 1916-1923. Το σετ περιείχε τρεις τόμους με ελληνικά και διεθνή έγγραφα και ένα τόμο με επίσημα Ρωσικά ντοκουμέντα στην πρωτότυπη γλώσσα.

Στην ολιγόλεπτη επίσκεψη το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου 2013, παραβρέθηκε ο Επικεφαλής Διπλωματικός Σύμβουλος κ.Eygeny I. Yurkov και δύο ακόμα μέλη της Ρωσικής πρεσβείας, συζητήθηκε η Εθνικής επέτειος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους που τιμάται στις 19 Μαΐου και οι ιστορικές ημερομηνίες των χρόνων 1916-1923.

Ο Ελληνισμός της Ρωσίας, ο Ελληνισμός της Μαύρης Θάλασσας, η Επιστημονική επιτροπή της Ελληνικής Βουλής στην εισαγωγή των τόμων της Γενοκτονίας, αλλά και ο τόμος με τα Ρωσικά ντοκουμέντα -από τα επίσημα κρατικά αρχεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας- αποτέλεσαν το αντικείμενο της  σύντομη φιλικής συνάντησης.

Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής
Δείτε τα στοιχεία της Ένωσης