19 Μάρτιος 2013, 07:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:56

Συννεφιά και πιθανότητα βροχής για σήμερα κι αύριο

  • Χαλάει ο καιρός! Αναλυτική πρόγνωση για την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου

Ήπιος θα είναι ο καιρός το επόμενο Διήμερο με συννεφιά και πιθανή βροχή.

Αναλυτικά

Αττική

Τρίτη 19/3.
Συννεφιασμένο θα είναι γενικά το σκηνικό του καιρού σήμερα στο λεκανοπέδιο. Μικρά θα είναι τα χρονικά διαστήματα με πιο...σπασμένες νεφώσεις και σαφώς μεγαλύτερα με πιο αυξημένες και πυκνές νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και ψιχάλες τοπικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-5Bf (υγρασία 70-90%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 9-16 ή και 17οC (στα βόρεια προάστια 2-4οC χαμηλότερα).

Τετάρτη 20/3.
Αρχικά λίγες νεφώσεις, που όμως γρήγορα θα αυξηθούν. Στη διάρκεια της ημέρας πάντως, θα υπάρχουν και μικρά διαστήματα με ήλιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί (βορειο-ανατολικοί, νότιοι, νοτιο-ανατολικοί) 2-3Bf, η υγρασία θα...παίζει μεταξύ 60-95%, ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα ανέβει ακόμη λίγο και θα κυμανθεί από 8-19οC.

Υπόλοιπη Ελλάδα
Σήμερα Τρίτη νεφώσεις με πιθανότητα βροχής κυρίως στη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν ψιχάλες ή ασθενείς βροχές πρόσκαιρα στα βορειο-δυτικά τμήματα της χώρας.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν νοτιάδες στο Αιγαίο 4-6Bf και νοτιο-ανατολικοί στο Ιόνιο με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από -2 έως 20οC.

Αύριο Τετάρτη γενικά συννεφιασμένο θα είναι το σκηνικό του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας (κυρίως πρωί ως πριν το μεσημέρι και αργότερα προς το απόγευμα και το βράδυ), πλην των μεσημεριανών ωρών που θα ανοίξει και θα επικρατήσει μερική ή και ολική ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι σε όλα τα πελάγη θα πνέουν κυρίως από νοτιο-ανατολικές διευθύνσεις 4-6Bf, ενώ η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα κυμανθεί από -4 έως 22 ή και 23οC.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr