17 Μάρτιος 2013, 18:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:56

Τι είπαν Σαββίδης και Σαμαράς για τις συντάξεις των Ποντίων;

  • Τι είπαν Σαββίδης και Σαμαράς για τις συντάξεις των Ποντίων;

Συνάντηση είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Ιβάν Σαββίδης στο Μακεδονία Παλάς στην Θεσσαλονίκη. Μεταξύ άλλων συζήτησαν για τις περικοπές των συντάξεων των Ποντίων.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς» προτού ο πρόεδρος της ΝΔ παραστεί στην εκδήλωση που διοργανώνουν η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και το World Jewish Congress.

Ο κ. Σαββίδης ζήτησε να υπάρξει ρύθμιση για τα χρέη του ΠΑΟΚ, ενώ - όπως είπε - ο ίδιος είναι διατεθειμένος να διαθέσει ένα ποσό. Επίσης, έθεσε τα αιτήματα παλιννοστούντων ομογενών ως προς τους όρους καταβολής των συντάξεών τους και ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τα επιχειρηματικά του σχέδια στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο γενικός γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, και ο πρόεδρος των οργανώσεων της ΝΔ στον νομό Θεσσαλονίκης, Μηνάς Σαμαντζίδης.

Πηγή: ellada-russia.gr