16 Μάρτιος 2013, 12:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:56

Θα πουληθεί και ο ναός του Απόλλωνα με το Μικρό Καβούρι;

  • Θα πουληθεί και ο ναός του Απόλλωνα με το Μικρό Καβούρι;

Θα πουληθεί και αρχαίος ναός, του Απόλλωνα με το Μικρό Καβούρι, όπως καταγγέλλει η κίνηση πολιτών Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής.

Πρόκειται για τον αρχαίο Ναό του Απόλλωνα που βρίσκεται μέσα στην πλαζ του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με topontiki.gr, κάτοικοι και φορείς της περιοχής με αιχμή την Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση, τους 300 βουλευτές, τα πολιτικά κόμματα και τις δικαστικές αρχές να δράσουν άμεσα προκειμένου:

- Να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία εκποίησης του αρχαιολογικού χώρου ( αρχαίου ναού και των υποδομών που τον συνοδεύουν), καθώς και του δάσους και της παραλίας με τα οποία ήταν από την αρχαιότητα δεμένος

- Να απαλλοτριωθεί το ταχύτερο δυνατόν ο χώρος των μνημείων και να έχει αυτόνομη είσοδο, όπως όλα τα μνημεία.

Ο ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα, το σημαντικότερο ιερό του Αρχαίου Δήμου των Αλών Αιξωνιδών (Βούλας-Βουλιαγμένης), ανακαλύφθηκε από την Αρχαιολογική Εταιρεία το 1926 και το 1927.Έχει σχήμα παραλληλόγραμμο και είναι διαστάσεων 13 Χ 7 μέτρα. Αποτελείται από μια σειρά κιόνων που περιβάλλει τον ναό περιμετρικά, με έξι κίονες σε κάθε πλάγια πλευρά και τέσσερις κίονες στις στενές πλευρές. Επτά περίπου μέτρα μπροστά από την είσοδο του ναού βρίσκεται ο βωμός του οποίου σώζεται η θυμέλη.

Πηγή: pygmi.gr

Σχετικά άρθρα:

Η μάχη των μνηστήρων για το Μικρό Καβούρι