16 Μάρτιος 2013, 11:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:56

Πανικός στην Κύπρο μετά την πρωτοφανή απόφαση του Eurogroup

  • Πανικός στην Κύπρο μετά την πρωτοφανή απόφαση του Eurogroup

Πανικό έχει προκαλέσει στην Κύπρο, η προωτοφανής του Eurogroup για την φορολόγηση των καταθέσεων, με χιλιάδες πολίτες  να σπέυδουν για ανάληψη των χρημάτων τους.
 
Με το άνοιγμα των καταστημάτων διαπίστωσαν πως δεν μπορούσαν να αποσύρουν όλα τους τα λεφτά, αφού το ηλεκτρονικό σύστημα των συνεργατικών ιδρυμάτων δεν λειτουργούσε κι όταν επιτέλους λειτούργησε το σύστημα κατακρατούσε τελικά το ανάλογο ποσό της νέας φορολογίας, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες τους αντιδράσεις.

Οι λογαριασμοί στη συνέχεια πάγωσαν και τα ΑΤΜ δεν δίνουν μετρητά. Μετά το μεσημέρι επιστρέφει στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης από τις Βρυξέλλες όπου τις πρωινές ώρες επιτεύχθηκε πολιτική συμφωνία για το πρόγραμμα διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, ενώ στο μεταξύ στο Προεδρικό προετοιμάζεται έκτακτη σύσκεψη Υπουργών της Κυβέρνησης.
 
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες , αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο να κατατεθούν νομοσχέδια και να ψηφιστούν με τη μορφή του κατεπείγοντος, πριν ανοίξουν οι τράπεζες το πρωί της Τρίτης.