15 Μάρτιος 2013, 10:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:56

Πώς θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα 2013

  • Πώς θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα 2013

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα 2013, θα μας επιτρέψει όπως φαίνεται, να κάνουμε κούλουμα στην ύπαιθρο και να πετάξουμε χαρταετό, τουλάχιστον στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς έως μέτριοι κι έτσι θα έχουν καλό ταξίδι όσοι επισκεφθούν τα νησιά.

Αναλυτικά:

Αττική

Καθαρά Δευτέρα 18/3
Λίγες αραιές νεφώσεις σήμερα, αρκετή ηλιοφάνεια και τα κούλουμα με το πέταγμα του χαρταετού, θα εορταστούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Αργότερα και μέσα στην ημέρα πιθανότατα οι νεφώσεις να αυξηθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4Bf, ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 9-15 ή και 16οC.

Υπόλοιπη Ελλάδα

Γενικά συννεφιασμένο θα είναι το σκηνικό του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας, κυρίως στα πιο ανατολικο-νότια τμήματα.

Στα δυτικά υπάρχει πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες βροχές στη διάρκεια της ημέρας, ενώ χιονοπτώσεις θα πέσουν στα ορεινά, κυρίως των βορειο-δυτικών τμημάτων.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιο-ανατολικές διευθύνσεις 3-4Bf στο Αιγαίο και νότιοι νοτιο-ανατολικοί 3-5Bf στο Ιόνιο, δηλαδή γενικά καλοτάξιδες θάλασσες.

Ο καιρός θα μαλακώσει και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr