14 Μάρτιος 2013, 11:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:57

Ανοίγει και πάλι τις πύλες του το Μακεδονία Παλλάς

  • Ανοίγει και πάλι τις πύλες του το Μακεδονία Παλλάς

Ανοίγει και πάλι τις πύλες του από σήμερα το ιστορικό ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλλάς", που έχει περάσει πλέον στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη.

Το ξενοδοχείο παρέμενε κλειστό από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όμως πλέον μετά την εκμίσθωσή του από την εταιρεία του κ. Σαββίδη την "Black & White" έχει υποστεί μια μικρή ανακαίνιση και είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες από Ρωσία και Ισραήλ.

Ο επιχειρηματίας φτάνει αύριο στη Θεσσαλονίκη με πτήση τσάρτερ για να εγκαινιάσει την επαναλειτουργία του ιστορικού ξενοδοχείου, που μετά από 16 χρόνια στην οικογένεια Δασκαλαντωνάκη, πέρασε στα χέρια του.

Το ξενοδοχείο έχει υψηλή πληρότητα καθώς ο Ιβάν Σαββίδης έρχεται στην Ελλάδα μαζί με 100 Ρώσους επιχειρηματίες, που θα διαμείνουν στο ξενοδοχείο, ενώ θα λάβουν μέρος και σε ένα επιχειρηματικό συνέδριο, που θα οργανώσει ο ίδιος.

Μάλιστα είχε κληθεί το προσωπικό, που εργαζόταν να επανέλθει στα πόστα του, ενώ όπως ορίζεται θα παραμείνει το 92% αυτού.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας (ΣΕΤΕΠΕ), Κυριάκος Τσιαούσης, δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

"Ήδη, ο νέος μισθωτής του ξενοδοχείου κάλεσε εργαζομένους να επιστρέψουν στα πόστα τους και ξεκίνησαν οι διαδικασίες ετοιμασίας του ξενοδοχείου, χωρίς ωστόσο να έχουν ακόμη υπογραφεί συμβάσεις. Αναμένεται να επαναπροσληφθεί το 92% των 120 εργαζομένων, όπως προβλέπει η συμφωνία της μίσθωσης.Βέβαια, όταν οι συμβάσεις υπογραφούν, θα αφορούν μόνο το επόμενο 12μηνο (σ.σ. η νέα σύμβαση μίσθωσης είναι διάρκειας ενός έτους) και δεν υπάρχει καμία δέσμευση για το τι θα συμβεί από εκεί και μετά. Γι' αυτό και είμαστε σε ετοιμότητα".

Να σημειωθεί ότι από τα 260 δωμάτια και τις 24 σουίτες του ξενοδοχείου, τα 250 θα είναι γεμάτα και έτοιμα να υποδεχθούν τους νέους επισκέπτες του "Μακεδονία Παλλάς" για το 2013.

Ο επιχειρηματίας είχε καταθέσει προσφορά μηνιαίου μισθώματος 95.000 ευρώ και μέσα στο 2013 αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για νέο διαγωνισμό που θα αφορά τη μακροχρόνια μίσθωση του Μακεδονία Παλλάς.