14 Μάρτιος 2013, 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:57

Τα μέτρα ασφαλείας για την έξοδο της Αποκριάς

  • Τα μέτρα ασφαλείας για την έξοδο της Αποκριάς

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα πάρει η τροχαία για την έξοδο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας,  που προβλέπεται να είναι πολύ μεγάλη μιας που υπάρχει πληρότητα σε καταλύματα στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και στα ΜΜΜ.

Όσον αφορά τα αστυνομικά μέτρα, όπως ανακοινώθηκε, θα υπάρχει συνεχώς αυξημένη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη, σε όλους τους χώρους συνάθροισης πολιτών, όπως εμπορικά κέντρα, σταθμούς, αγορές κ.λπ., ενώ ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης θα λαμβάνονται γύρω από τράπεζες, μεγάλα καταστήματα, βενζινάδικα, κ.λπ.

Παράλληλα κάνει έκκληση στους πολίτες να λαμβάνουν και οι ίδιοι μέτρα αυτοπροστασίας και ασφάλισης των χρημάτων τους και των σπιτιών τους, και να ειδοποιούν αμέσως την Άμεση Δράση για οτιδήποτε τους συμβεί.

Τα μέτρα της τροχαίας είναι τα ακόλουθα:
-Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου , όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
-Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις , για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
-Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους – εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
-Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις , σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
-Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
-Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.
-Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους ( ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων , όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση ).

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως ακολούθως:
Παρασκευή (15- 3-2013): 16.00-21.00
Σάββατο (16-3-2013): 08.00-13.00
Καθαρά Δευτέρα (18-3-2013): 15.00-21.00

Επειδή όλοι θέλουμε να φύγουμε, να περάσουμε καλά και να επιστρέψουμε στα σπίτια μας, δεν χρειαζόμαστε αστυνόμευση για να οδηγούμε με ασφάλεια, αλλά συνείδηση της ευθύνης που έχουμε όταν πιάνουμε το τιμόνι του αυτοκινήτου.