13 Μάρτιος 2013, 18:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:57

Χάος από μπλακ άουτ στην Αθήνα!

  • Έκοψαν το ρεύμα σε σχολεία της Ξάνθης

Μίνι χάος προκάλεσε στη μισή Αθήνα και τον Πειραιά μπλακ άουτ της ΔΕΗ. Λόγω ξαφνικής βλάβης, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε δεκάδες περιοχές και έθεσε εκτός λειτουργίας τους φωτεινούς σηματοδότες σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας.

Την ίδια, το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης της ΔΕΗ για τις βλάβες έχει “πέσει”, ενώ ακόμα και στα κεντρικά της ΔΕΗ -την οποία χρυσοπληρώνουν οι Έλληνες- κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει για το τι συμβαίνει. Για την ακρίβεια, στους πολίτες που καλούν για να μάθουν τι συμβαίνει αφού το “10500″ είναι εκτός λειτουργίας, απαντά ο… φύλακας του κτιρίου, ο οποίος παραπέμπει στο 10500!

Μόνο στο πρώτο μισάωρο της διακοπής, η Πυροσεβστική δέχθηκε 130 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ στα Νότια Προάστια.

Χωρίς ρεύμα έμειναν οι περιοχές: Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Ταύρος, Νίκαια, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Παλαιό Φάληρο, Κερατσίνι και Μοσχάτο, ενώ ολιγόλεπτες διακοπές ηλεκτροδότησης έγιναν και στο κέντρο της Αθήνας.

Η διακοπή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οφείλεται σε βλάβη στο Κέντρο Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ στη λίμνη Κουμουνδούρου.