13 Μάρτιος 2013, 13:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:57

Αποκριάτικες εκδηλώσεις χωρίς Ποντιακούς χορούς γίνεται; Δεν γίνεται!

  • Αποκριάτικες εκδηλώσεις χωρίς Ποντιακούς χορούς γίνεται; Δεν γίνεται!

Ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και δεν θα μπορούσαν λείπουν οι Ποντιακοί χοροί. Ο Σύλλογος Ποντίων Κολχικού Άγιος Ευγένιος Τραπεζούντας χόρεψε χορούς από τον Πόντο και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Δημοτική Κοινότητα Σοχού στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Στο κλειστό θέατρο δημοτικού καταστήματος Σοχού οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ξεχωριστή μουσικοαφηγηματική παράσταση από τα μέλη του Δημοτικού Μουσικού Εργαστηρίου Σοχού, υπό την επιμέλεια του μουσικοδιδασκάλου κ.Κεχαγιά Δημήτρη. Η παράσταση, η οποία ήταν αφιερωμένη στη μεγάλη φωνή της παράδοσης Δόμνα Σαμίου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός (1) έτους από το θάνατό της, περιελάμβανε τραγούδια και αφηγήσεις, προβολές στιγμών από τη ζωή της, καθώς και αφήγηση προσωπικών περιστατικών και γεγονότων από τον καθηγητή κ. Μαυρίδη Σάββα.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ κ. Σεπιάδης Γεώργιος μεταφέροντας τις θερμές ευχές του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασιάδη, συνεχάρη τα μέλη της Δημοτικής Χορωδίας και τον μουσικοδιδάσκαλο κ.Κεχαγιά Δημήτριο, τόνισε το έργο που πραγματοποιείται παρά τις δυσκολίες και την κρίση που αντιμετωπίζουμε και ευχήθηκε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τις Αποκριές με υγεία και αγάπη.

Το μεσημέρι της Κυριακής 10 Μαρτίου 2013 οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν, με παρουσίαση παραδοσιακών χορών. Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ζαχαρέγκας Ζαχαρίας κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων ΚΟΥΔΟΥΝΟΦΟΡΟΙ «Μέριου 2013» στην κεντρική πλατεία του Σοχού, καλωσόρισε τους πολιτιστικούς φορείς που τίμησαν με την παρουσία τους το Σοχό και ευχήθηκε σ΄όλους «καλές Αποκριές».

Οι πολιτιστικοί Σύλλογοι που συμμετείχαν και παρουσίασαν χορούς από περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και του Πόντου, ήταν οι εξής:

Πολιτιστικός Οργανισμός «ΜΥΓΔΟΝΙΑ» Λαγκαδά.
Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λητής.
Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγυνών
Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Λαγκαδά
Ποντιακός Σύλλογος Κολχικού «Άγιος Ευγένιος Τραπεζούντας»