13 Μάρτιος 2013, 06:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:57

Η Αντιτρομοκρατική ανακάλυψε βαρύ οπλισμό

  • Η Αντιτρομοκρατική ανακάλυψε βαρύ οπλισμό

H Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανακάλυψε τόσα όπλα και χειροβομβίδες ικανά για να κάνουν πόλεμο.

Στην οδό Σκυλίτση 4 στα Εξάρχεια, σε διαμέρισμα  στον 3ο όροφο πολυκατοικίας, κοντά στη συμβολή με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας και σε σπίτι στη Νίκαια που ανήκει στην οικογένεια του βασικού υπόπτου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα ευρήματα σχετίζονται με έναν 35χρονο που είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2005 για κλοπή ασπίδων από τα ΜΑΤ. Ο 35χρονος είχε νοικιάσει στις αρχές Μαρτίου το ΙΧ από εταιρεία στο κέντρο της Αθήνας με τ όνομά του!  Όμως δεν το επέστρεψε στον χρόνο που είχε πεί ( περίπου στις 10 Μαρτίου ) με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η ΕΛΑΣ και να αναζητά το ΙΧ που εντοπίστηκε τελικώς στα Εξάρχεια.

Στο ΙΧ βρεθηκαν δύο σακίδια πλάτης που περιείχαν δύο καλάσνικοφ, με κομμένα κοντάκια, τέσσερις χειροβομβίδες  αμυντικού τύπου, τρεις γεμιστήρες καθώς και 800 περίπου σφαίρες.

ΕΛΑΣ εξετάζει αν η ανεύρεση του οπλοστασίου σχετίζεται με την ένοπλη επίθεση εναντίον των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας  τον περασμένο Ιανουάριο.

Για την υπόθεση  κλοπής των ασπίδων στα ΜΑΤ   είχαν συλληφθεί τρείς συνολικά αντιεξουσιαστές που τελικώς απαλάχθηκαν. Ατομα από την ίδια ευρύτερη ομάδα είχε επιχειρηθεί στο παρελθόν να συσχετισθούν και με άλλες ενοπλες επιθέσεις την περίοδο 2004-2009 από περιφερειακές οργανώσεις αντάρτικου πόλης όπως η Λαϊκή Επαναστατική Δράση, η Λαϊκή Θέληση κι άλλες, χωρίς να τεκμηριωθεί οτιδήποτε.

Παραμένει άγνωστο ποιο ήταν το σχέδιο του 35χρονου και των συνεργών του, ο οποίος είχε συλληφθεί για ληστεία, τον Ιούνιο του 2005, σε ταμείο φορέα που οργάνωνε φεστιβάλ στη Μαλακάσα.

Ακόμη είχε προσαχθεί μαζί με άλλα άτομα, τον Απρίλιο του 2011, για αφισοκόλληση έξω από το σπίτι του ειδικού εφέτη-ανακριτή Κωνσταντίνου Μπαλτά, διαμαρτυρόμενος για τον χειρισμό της υπόθεσης του Επαναστατικού Αγώνα.