13 Μάρτιος 2013, 09:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2014, 19:25

Χασχάσα με πλουγούρ', μια εύκολη ποντιακή συνταγή

  • Χασχάσα με πλουγούρ', μια εύκολη ποντιακή συνταγή

Χασχάσα είναι η παπαρούνα. Την άνοιξη μπορείτε να βρείτε παπαρούνες στους αγρούς και να τις κάνετε ωραιότατη ποντιακή σαλάτα με πλουγούρ'.

ΥΛΙΚΑ
  • πράσινα φύλλα παπαρούνας
  • μια χούφτα πλιγούρι
  • αλάτι
  • λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε τα πράσινα φύλλα της παπαρούνας που βρίσκονται κοντά στη ρίζα του φυτού.
  2. Τα πλένουμε και τα βράζουμε σε λίγο νερό.
  3. Τα τοποθετούμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε το πλιγούρι βρασμένο ή απλά μουσκεμένο (για 30' σε χλιαρό νερό).
  4. Ρίχνουμε αλάτι και λάδι, και η σαλάτα μας είναι έτοιμη.

Καλή σας όρεξη!

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr