12 Μάρτιος 2013, 07:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:57

Σύννεφα και πιθανή βροχή για Ελλάδα και Πόντο

  • Έρχεται καλοκαιράκι; Ο καιρός το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου

Χαρακτηριστικό της Άνοιξης η αστάθεια στον καιρό. Για σήμερα Τρίτη 12/03 σύννεφα με πιθανότητα ασθενών βροχών θα έχουμε στην Ελλάδα και τον Πόντο.

Αναλυτικά:

Καιρός Αττικής.
Θα συνεχιστεί και σήμερα το πήγαινε-έλα των νεφώσεων. Μία σε πύκνωση, μία σε άνοιγμα και στην πορεία της ημέρας αρκετή ηλιοφάνεια. Προς τις πρωϊνές ώρες και στην είσοδο αυτού του παιχνιδίσματος των νεφώσεων, ενδέχεται να έχουμε πρόσκαιρη ασθενή βροχή ή ψιχάλα τοπικά, όμως γρήγορα θα ανοίξει ο καιρός και θα συνεχιστεί το ίδιο...βιολί νεφώσεων και ήλιου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως (για λίγο και βορειο-δυτικές) διευθύνσεις 3-4Bf, η υγρασία θα είναι πιο χαμηλή από χθες (45-70%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της θήνας θα κυμανθεί και πάλι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και λίγο λιγότερο από χθες (13-19 ή και 20οC).

Στα βόρεια προάστια η θερμοκρασία θα είναι 1-2οC χαμηλότερη, ενώ στα υπόλοιπα προάστια θα είναι κοντά με αυτές του κέντρου με μικρές διαφοροποιήσεις.

Υπόλοιπη Ελλάδα.
Αρχικά λίγες εφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο δυτικό κορμό κυρίως, αλλά και στην ανατολική χώρα, με πιθανότητα προς τα πιο δυτικά για λίγες ασθενείς βροχές ή σύντομες μπόρες. Φυσικά θα υπάρχουν αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας.

Αργότερα προς το απόγευμα και βράδυ, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν ξανά και πιθανότατα θα σημειωθούν λίγες βροχές στο Ιόνιο, τη Δ. και Κ. Στερεά, την Ηπειρο, τη Δ.Μακεδονία και τα νησιά του κεντρικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές νοτιο-δυτικές διευθύνσεις 4-7Bf στο Αιγαίο και 3-5Bf στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα σημειώσει μια μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 5-23 ή και 24οC.

Καιρός Τραπεζούντας.
Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής στη διάρκεια της ημέρας. Οι συννεφιές θα διστηρηθούν ως αργά το βράδυ, με πολύ μικρά ενδιάμεσα ανοίγματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα του Πόντου θα κυμανθεί από 14-20οC, δηλαδή σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr