11 Μάρτιος 2013, 12:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:58

Ο Φάρος Πάτρας τίμησε την Πόντια γυναίκα

  • Ο Φάρος Πάτρας τίμησε την Πόντια γυναίκα

Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 ο Φάρος Ποντίων Πατρών τίμησε την Πόντια γυναίκα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση στο τέλος του άρθρου.

Τη μεγάλη προσφορά και τη δυναμική παρουσία της γυναίκας σε όλους τους τομείς της κοινωνίας αναγνώρισε ο δραστήριος Σύλλογος των Ποντίων της Πάτρας  και διοργάνωσε, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, μια βραδιά αφιερωμένη στις γυναίκες του Πόντου, που την μοίρα τους καθόριζαν άλλοι, όπως περίπου γινόταν εκείνα τα χρόνια σε όλες τις κοινωνίες.
Για το κορίτζ’ γράμματα είν’ τό πλέξιμο τ’ ορταρί, να σαχταρών’ τα σκεύα και άμα παντρεύ’ να εφτάει παιδία και αφίν’ ρίζαν’ς σ’ οσπίτ’ (για το κορίτσι γράμματα είναι το πλέξιμο της κάλτσας, να τρίψει με στάχτη τα σκεύη και όταν παντρευτεί, να κάνει παιδιά και να αφήσει ρίζα στο σπίτι).
Για την Πόντια μάνα, σύζυγο και αδελφή μίλησε η κ. Μαρία Κοσσυφίδου, εκπαιδευτικός και μέλος του Συλλόγου, ενώ οι γυναίκες του χορευτικού του Συλλόγου χόρεψαν ποντιακούς χορούς.

Ακολούθησαν κέρασμα με ποντιακά εδέσματα και φυσικά ποντιακό γλέντι.

Σωματείο Ποντίων Πατρών "Ο Φάρος"

Δείτε τα στοιχεία του Σωματείου


Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση στο τέλος του άρθρου
Gallery