11 Μάρτιος 2013, 08:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:58

Σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ σε Δήμους της χώρας

  • 15 δισ. ευρώ αναξιοποίητα απο το Δημόσιο

Το χρήμα έρεε άφθονο με "μαύρα" ταμεία και εικονικές δαπάνες σε Δήμους της χώρας. Τα έξοδα που εμφάνιζαν οι τοπικοί άρχοντες φέρνουν στο φως παραμάγαζα μέσα στα Δημαρχικά μέγαρα, αλόγιστες σπατάλες εκατομμυρίων ευρώ.

Άφωνοι έμειναν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ βλέποντας τα παραστατικά με τις δαπάνες περισσότερων από 100 Δήμων σε όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα,  στα "Παραπολιτικά" σε δήμο των Επτανήσων τα Χριστούγεννα του 2009 πέρασε δαπάνη για αγορά μελομακάρονων ύψους 8.000 ευρώ, ενώ σε δήμο της Δυτικής Ελλάδας είχαν προσλάβει μαέστρο για μαθήματα μουσικής, πληρώνοντας 100.000 ευρώ το μήνα για δύο μαθήματα την εβδομάδα!

Μάλιστα, σε δύο δήμους της Πελοποννήσου εντοπίζεται "μαύρη" τρύπα 20 εκατ. ευρώ.

Μια από τις υψηλότερες δαπάνες που βρίσκεται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ αφορά Δήμο της Αττικής ο οποίος εμφανίζεται να ξόδεψε 3 εκατομμύρια ευρώ για τον καθαρισμό καταυλισμού Ρομά.

Η εφημερίδα αναφέρεται και δήμαρχο Ιθάκης Ιωάννη Κασσιανό, ο οποίος κινδυνεύει με καθαίρεση και είχε πέσει και στο παρελθόν στα δίχτυα του ΣΔΟΕ για ταξίδι μοντέλων με το δεσμευμένο σκάφος του. Σύμφωνα με έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, διενεργείται προανάκριση μετά τις καταγγελίες ότι υπέβαλε ψευδή δήλωση κατά την ανάληψη των καθηκόντων του αποκρύπτοντας ότι υπήρχε σε βάρος του ποινική καταδίκη.

Επιπλέον, ο δήμαρχος οφείλει συνολικά 9,5 εκατ. ευρώ στη ΔΟΥ Αγίου Δημητρίου και τη ΙΒ' ΔΟΥ Αθηνών, από την οποία διατάχθηκε η κατάσχεση του μισθού του, αλλά τη "νύφη" πλήρωσε η προϊσταμένη των Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου, που κατέληξε...τηλεφωνήτρια!

Και όλα αυτά επειδή ως όφειλε έστειλε τα στοιχεία για το μισθό του και το ποσοστό που θα παρακρατείται υπέρ του Δημοσίου.

"Την υποβάθμισε λόγω απώλειας 100% της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του δημάρχου", αναφέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.