11 Μάρτιος 2013, 09:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2017, 08:09

Σιρόν με πασκιτάν. Ποντιακά ζυμαρικά

  • Σιρόν με πασκιτάν. Ποντιακά ζυμαρικά

Το σιρόν είναι ένα είδος χειροποίητου ζυμαρικού που μπορείτε να βρείτε και έτοιμο σε καταστήματα με ποντιακά προϊόντα.

ΥΛΙΚΑ
  • 250 γρ. αλεύρι
  • νερό
  • αλάτι
  • 500 γρ. πασκιτάν ή στραγγιστό γιαούρτι
  • 50 γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
  • 3 σκελίδες σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Φτιάχνουμε με το αλεύρι, το νερό και το αλάτι, μια μαλακή ζύμη.
  2. Ανοίγουμε λεπτά φύλλα, τα τυλίγουμε σε ρολά και κόβουμε κομμάτια περίπου 3 εκ.
  3. Τα βάζουμε σε ταψί το ένα δίπλα το άλλο και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
  4. Βγάζουμε τα σιρόν από το φούρνο και ρίχνουμε μέσα στο ταψί βραστό νερό με αλάτι ή ζωμό κρέατος μέχρι να σκεπαστούν.
  5. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν και στη συνέχεια τα περιχύνουμε με πασκιτάν αραιωμένο σε χλιαρό νερό.
  6. Σκορπίζουμε από πάνω το σκόρδο τριμμένο και το βούτυρο λιωμένο. Σερβίρεται ζεστό.

Καλή σας όρεξη!

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr