8 Μάρτιος 2013, 12:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:58

Κάτια Νικολαΐδου: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που της άλλαξε την ζωή

  • Κάτια Νικολαΐδου: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που της άλλαξε την ζωή

Η Κάτια Νικολαΐδου μίλησε στο περιοδικό "Λοιπόν"  για τη μάχη που έδωσε πριν μερικά χρόνια με τον καρκίνο. Το σοβαρό αυτό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε της άλλαξε την ζωή.

«Είναι βλακεία να μην λέμε τη λέξη ''καρκίνος''. Όπως και ότι όλοι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι φοβερό, δεν θα συμβεί σε μένα, αλλά στον διπλανό μου. Όταν συμβαίνει κι έρχεσαι κοντά στο θάνατο, είναι κάτι το μαγικό. Δεν περιλαμβάνει μόνο το ωραίο η λέξη ''μαγικό',' αλλά και το εξωπραγματικό. Συνειδητοποιείς ότι όλο αυτό που συμβαίνει τώρα, αύριο μπορεί να μην υπάρχει. Αν ζεις το κάθε δευτερόλεπτο του σήμερα, χτίζεις το καλύτερο αύριο. Δίνεις κουράγιο στον εαυτό σου να προχωρήσει. Μία μέρα ακόμα, ένα μήνα. Συνειδητοποιείς πόσο μεγάλο δώρο είναι η ζωή για τον άνθρωπο. Πριν δεν το συνειδητοποιούσα. Θεωρούσα δεδομένο να ξυπνήσω ένα πρωί ακόμα. Τώρα γεύομαι την κάθε στιγμή καλή ή κακή. Αν είναι κακή λέω: ''Δεν πειράζει, θα περάσει'' Αυτό είναι το μεγάλο μου κέρδος από όλη αυτή την ιστορία που λέγεται ''καρκίνος''» ανέφερε η γνωστή ηθοποιός.

Όσο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το πρόβλημα της υγέιας της, η ίδια εξήγησε: «Με ψυχραιμία. Θα ήθελα άνθρωποι που περνούν μία τόσο δύσκολη στιγμή στη ζωή τους να βρουν το κουράγιο να πιστέψουν ότι υπάρχει ελπίδα», ενώ για τη σχέση της με τον θάνατο σήμερα η Κάτια Νικολαΐδου τόνισε: «Δεν τον φοβήθηκα τότε, τώρα θα τον φοβηθώ; Πίστεψέ με,  φοβάμαι τον θάνατο για τους ανθρώπους που αγαπώ, για τον εαυτό μου καθόλου. Και αύριο να έρθει είμαι τόσο χορτάτη και τυχερή. Έχω μία ανιψιά εφτάμισι χρονών που έχει αλλάξει τη ζωή μου από τη στιγμή που ήρθε. Είναι ο άγγελός μου. Μου έχει δώσει τόση χαρά, δύναμη και περηφάνια - καλά και στην προσωπική μου ζωή. Τώρα όσο μπορώ κάνω διακοπές. Κάτι που δεν έκανα πριν, λόγω δουλειάς. Παραμελούσα πάρα πολύ τον εαυτό μου. Τώρα κολυμπάω χειμώνα-καλοκαίρι».

Πηγή: yupiii.gr