8 Μάρτιος 2013, 10:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:58

Μεταλλαγμένα τρόφιμα σύντομα στα τραπέζια μας! Πώς θα τα αποφύγουμε

  • Μεταλλαγμένα τρόφιμα σύντομα στα τραπέζια μας! Πώς θα τα αποφύγουμε

Μεταλλαγμένα θέλουν να τρυπώσουν στα χωράφια μας σύμφωνα με την greenpeace!

Bρισκόμαστε μπροστά σε μία απειλή και πρέπει να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τη φωνή μας. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τις τιμές των ζωοτροφών που εκτινάσσονται, δύο πολυεθνικές μεταλλαγμένων (Syngenta και Pioneer/Dupont) ετοιμάζονται να «τρυπώσουν» στα χωράφια μας με την καλλιέργεια σόγιας, που μπορεί να είναι ήδη μεταλλαγμένη ή να επιμολυνθεί σύντομα.

Σήμερα παραπάνω από το 90% της σόγιας που καλλιεργείται παγκοσμίως, είναι μεταλλαγμένη και καμία από τις εταιρείες παραγωγής ζωικών προϊόντων διατροφής, δεν δεσμεύεται για τον οριστικό αποκλεισμό της από την παραγωγική της διαδικασία. Το αποτέλεσμα; Τα μεταλλαγμένα θα βρεθούν στο τραπέζι μας πριν καλά-καλά το καταλάβουμε!

Η μόνη ασπίδα ενάντια στα μεταλλαγμένα βρίσκεται στην ελληνική γη: Το κουκί, το ρεβίθι, το μπιζέλι και το λούπινο, μπορούν να αντικαταστήσουν μια για πάντα τη σόγια στις ζωοτροφές.

Έχοντας μπροστά μας τον κίνδυνο των μεταλλαγμένων και πάλι, πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμαστις εταιρείες, τους αγρότες και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όποιος θέλει να υπογράψει μπορεί να το κάνει εδώ