7 Μάρτιος 2013, 08:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:59

Το λάδι που άρεσε στους Ρώσους είναι από την...

  • ελαιολαδο 2

Ποιό λάδι άρεσε πολύ στους Ρώσους οι οποίοι ζήτησαν να τοποθετηθεί σε περιφερειακά σούπερ μάρκετ της Μόσχας;

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε διεθνής έκθεση προϊόντων στη Μόσχα στην οποία συμμετείχε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου. Η έκθεση στη Μόσχα πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, Φεβρουάριο και Σεπτέμβριο, με την παρουσίαση ελληνικών τροφίμων και ποτών. Εκεί λοιπόν οι Ρώσοι δοκίμασαν το λάδι από την Ζάκυνθο και ξετρελάθηκαν!

Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για το ζακυνθινό προϊόν -κυρίως από επαγγελματίες- και ήδη δύο νταλίκες με λάδι, έχουν ξεκινήσει το ταξίδι για την πρωτεύουσα της Ρωσίας. Το λάδι του νησιού θα τοποθετηθεί σε περιφερειακά σούπερ μάρκετ της Μόσχας.

Στόχος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου είναι να μάθουν οι Ρώσοι το ζακυνθινό λάδι, καθώς ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος, με χώρες όπως η Ιταλία και Ισπανία, που πουλάνε αρκετά χρόνια τώρα στη Ρωσία.

Υπάρχουν ήδη πολλοί συνεταιρισμοί που προσπαθούν να προωθήσουν τα ελληνικά προϊόντα στη Ρωσία και την Κίνα έχοντας να αντιμετωπίσουν το μεγάλο ανταγωνισμό χωρών όπως η Ιταλία και η Ισπανία που εξάγουν εδώ και χρόνια λάδι στις δύο χώρες.