6 Μάρτιος 2013, 13:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 18:52

Τας κεμπάπ

  • Τας κεμπάπ

Το τας κεμπάπ είναι μια συνταγή που μας έρχεται από την Πόλη. Νόστιμη και μοσχομυρωδάτη, με τα μπαχαρικά που τόσο καλά ξέρουν να χρησιμοποιούν στην πολίτικη κουζίνα.

ΥΛΙΚΑ
  • 1½ κιλό κρέας (αρνί ή μοσχάρι)
  • 5-6 κρεμμύδια ξερά
  • 2-3 κουταλιές μαργαρίνη
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες ώριμες και χυμός ντομάτας
  • ½ φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γ. κανέλλα
  • 5-6 μπαχάρια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε το κρέας σε κύβους περίπου 3 εκ.
  2. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τη μαργαρίνη και ροδίζουμε το κρέας.
  3. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα να πάρουν κι αυτά λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη και το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και τα μπαχαρικά, και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να ψηθεί και να πήξει η σάλτσα.
  4. Συμπληρώνουμε με νερό στη διάρκεια του μαγειρέματος.

Το τας κεμπάπ συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές, ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Καλή σας όρεξη!