6 Μάρτιος 2013, 12:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:59

Στήριξη Μέρκελ στον ελληνικό τουρισμό

  • Μέρκελ: Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες!

Το ελληνικό περίπτερο στην διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο επισκέφθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Εργασίας, Γιοάχιμ Φούχτελ.

Σύμφωνα με πηγές της ελληνικής αντιπροσωπείας, η κα Μέρκελ σημείωσε ότι έχει πληροφορίες για θετική εικόνα για τον τουρισμό φέτος στην Ελλάδα.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς ο οποίος και μετέφερε στην Καγκελάριο τους θερμούς χαιρετισμούς της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη.

Από την μεριά του, ο κ. Φούχτελ δήλωσε ικανοποιημένος για την "τόσο εξέχουσα" παρουσία της Καγκελαρίου στην έναρξη της ΙΤΒ και έκανε λόγο για ένα "πολύ καλό ξεκίνημα για τον ελληνικό τουρισμό", χαρακτηρίζοντας "μήνυμα" την κίνηση της κυρίας Μέρκελ, η οποία, όπως είπε, "ήλθε εδώ για να μιλήσει με τους Έλληνες φίλους της και με αυτόν τον τρόπο να δώσει ένα μήνυμα".

Υπογράμμισε επίσης ότι ο τουρισμός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την καλύτερη εξέλιξη στην Ελλάδα και είπε ότι "εάν όλοι μας συμβάλουμε από λίγο, τότε αυτό θα είναι καλό για την Ελλάδα και για την Ευρώπη".

Πηγή: megatv.com