5 Μάρτιος 2013, 10:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:59

Μια μεγάλη γιορτή ο χορός στον Φάρο Ποντίων Πάτρας

  • Μια μεγάλη γιορτή ο χορός στον Φάρο Ποντίων Πάτρας

Τον καθιερωμένο ετήσιο χορό του πραγματοποίησε το Σωματείο Φάρος Ποντίων Πατρών το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013.

Μεγάλη επιτυχία είχε και φέτος ο καθιερωμένος ετήσιος χορός του «Φάρου Ποντίων Πατρών», που έγινε το προηγούμενο Σάββατο, στο Αρχοντικό της Ευτυχίας. Τα μέλη και οι φίλοι του Φάρου, παρά τις πρωτοφανείς οικονομικές δυσκολίες, απέδειξαν για ακόμη μια φορά, ότι με το κέφι, τη ζωντάνια και τη δυναμικότητα στο γλέντι, διατηρούν τη φλόγα του ποντιακού ελληνισμού αναμμένη.

Οι παρευρισκόμενοι έιχαν την τύχη να απολαύσουν τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου, υπό τη καθοδήγηση του ακούραστου χοροδιδασκάλου τους Κωνσταντίνου Παυλίδη και δίκαια απέσπασαν τα καλλίτερα σχόλια. Άψογη ήταν και η παρουσία του μικρού χορευτικού, που επαναδημιουργήθηκε μετά από πολλά χρόνια.

Ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Παυλίδης και όλα τα μέλη του Σωματείου έβαλαν τα δυνατά τους και τελικά εντυπωσίασαν τον κόσμο. Το καλλιτεχνικό σκέλος της εκδήλωσης το είχαν αναλάβει έμπειροι μουσικοί όπως ο Χρήστος Ακριτίδης (τραγούδι), Δημήτρης Ξενιτόπουλος (λύρα) και Δημήτρης Μητρούλης (νταούλι).

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο γενικός γραμματέας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γιώργος Γεωργιάδης και ο Πρόεδρος Σ.Πο.Σ. Ν. Ελλάδος & Νήσων της Π.Ο.Ε. κ. Γιώργος Βαρυθυμιάδης.

Σωματείο Ποντίων Πατρών "Ο Φάρος"
Δείτε τα στοιχεία του Σωματείου

Gallery