5 Μάρτιος 2013, 07:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:59

Μπουτάρης: Θα συνεχίσω να είμαι δήμαρχος και στις επόμενες εκλογές!

  • Με 100 ευρώ... έμεινε στην τράπεζα ο Γ. Μπουτάρης

Ποσώς με ενδιαφέρουν οι επόμενες εκλογές. Ομως θα κατέβω στις εκλογές και θα συνεχίσω να είμαι δήμαρχος, δήλωσε ο Γ. Μπουτάρης απαντώντας στις επικρίσεις του Σ. Σιμόπουλου για λαϊκισμό και μικοπολιτικές σκοπιμότητες, σχετικά με τα ευρήματα στο σαθμό του μετρό της Βενιζέλου.

Έξαλλος εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με όσα είπε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο γ.γ. δημοσίων έργων, Στράτος Σιμόπουλος, με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται για τη μεταφορά των αρχαιοτήτων από το σταθμό Βενιζέλου του μετρό. Ο κ. Σιμόπουλος άφησε αιχμες ότι ο δήμαρχος κρατά στάση υπέρ της διατήρησης των αρχαιοτήτων για λόγους πολιτικούς. Συγκεκριμένα, είπε: «Δήμαρχε, πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας στις φωτιές του λαϊκισμού. Να βλέπουμε καθαρά κι όχι με ορίζοντα τις επόμενες εκλογες. Να απομονώσουμε τις φωνές αυτών που βρίσκονται πολύ κοντά μας και προκρίνουν απόψεις περί τραμ. Μην επιτρέπετε να μπούνε στη σκηνή διάφοροι αυτόκλητοι σωτήρες της πόλης. Πρέπει να παλέψουμε μαζί να δώσουμε τέλος σε μια διένεξη που δίχασε την πόλη.Μην αφήσετε να παιχτεί κομματικό και πολιτικό παιχνίδι πάνω στο έργο του μετρό».

Ο Γιάννης Μπουτάρης σήκωσε το γάντι κι απάντησε: «Κ. Σιμόπουλε, ποσώς με ενδιαφερει να είμαι δήμαρχος και την επόμενη τετραετία. Επειδή όμως θα κατέβω, θα κερδίσω και θα είμαι δήμαρχος και πάλι, τη δουλιεά που ανέλαβα και θα την τελειώσω με τον καλυτερο δυνατό τρόπο». O κ. Μπουτάρης επανέλαβε ότι θα πρέπει να αναζητηθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τη διατήρηση του αρχαίου συνόλου στο σταθμό.