4 Μάρτιος 2013, 18:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2014, 16:40

Αρνάκι με πιπεριές και γιαούρτι

  • Αρνάκι με πιπεριές και γιαούρτι

Σε λίγες μέρες έχουμε Τσικνοπέμπτη, γι' αυτό κι εμείς σας προτείνουμε μια συνταγή με αρνάκι, πιπεριές και γιαούρτι, για να τσικνίσετε διαφορετικά.

ΥΛΙΚΑ
  • 2 κιλά αρνί (κατά προτίμηση χεράκι)
  • 6 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες)
  • 2 καρότα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 500 γρ. μανιτάρια κονσέρβα ή φρέσκα
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, το οποίο έχουμε ζητήσει από τον κρεοπώλη να το κόψει για φούρνο.
  2. Το τοποθετούμε σε γάστρα (αν δεν έχουμε, χρησιμοποιούμε ταψί αλλά σκεπάζουμε το κρέας με αλουμινόχαρτο), προσθέτουμε λίγο λάδι και ανάλογο νερό και ψήνουμε στους 220° για 30΄.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε στη γάστρα τα κρεμμύδια, τα καρότα και τις πιπεριές κομμένα σε ροδέλες και τα μανιτάρια σε φέτες, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄ περίπου.
  4. Παίρνουμε ζωμό από το κρέας και μέσα σε μπολ τον ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Περιχύνουμε με το μίγμα το φαγητό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20΄ περίπου, ή μέχρι να ολοκληρωθεί το ψήσιμο. Φροντίζουμε στη διάρκεια του ψησίματος να βρέχουμε το κρέας με το ζωμό.

Συνοδεύεται με πουρέ, ρύζι ή πατάτες τηγανητές

Καλή σας όρεξη!