4 Μάρτιος 2013, 10:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:00

Ο χορός στον Φάρο ξεπέρασε κάθε προσδοκία

  • Ο χορός στον Φάρο ξεπέρασε κάθε προσδοκία

Απόλυτη πραγματικά επιτυχία σημείωσε ο Ετήσιος Χορός του Συλλόγου Ποντίων Αγ.Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», το Σάββατο 23 Φλεβάρη. Η προσέλευση των μελών και φίλων ήταν εντυπωσιακή, αφού ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Για άλλη μια φορά δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να βρεθούν ο ένας δίπλα στον άλλον και να νιώσουν τη μέθη της επικοινωνίας. Χόρεψαν, διασκέδασαν και πήραν μια ανάσα από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Σοφία Σαββίδου ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους καλεσμένους τονίζοντας ότι "Αν ο σύλλογος  δεν έχει μέλη & φίλους να τον στηρίζουν ηθικά και οικονομικά, δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους του, ακόμα και να επιβιώσει" και παρότρυνε να γίνουν όλοι συμπαραστάτες στο σημαντικό και αξιόλογο έργο του "ΦΑΡΟΥ", γιατί μέσα από τον πολιτισμό ανθίζει πάντα η ελπίδα για τη ζωή.

Η βραδιά ξεκίνησε με μια σάτιρα (comedy stand up) στην ποντιακή διάλεκτο του κ. Κυρ.Σαχανίδη από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου. Ούτε η κρίση, ούτε το μνημόνιο μπορούν να επηρεάσουν την ενότητα των Ποντίων. "Φατέστεν, Πιέστεν και Χορέψτεν Παιδία, να ακούγνε οι Τροϊκανοί και να Αχπαράουνταν!"

Ακολούθησαν τα Χορευτικά Τμήματα με την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Σοφ.Σαββίδου.

Το μικρό χορευτικό, το μεγάλο και το τμήμα Ενηλίκων, πάνω από 100 χορευτές μας μετέφεραν στις Αλησμόνητες Πατρίδες και γέμισαν θύμισες και αναμνήσεις.

Καταχειροκροτήθηκαν, έκλεψαν τις καρδιές όλων και συγκίνησαν με την απαγγελία της Σοφίας, το τραγούδι του Σταύρου και το Χορό Σέρρα. Ας στείλουμε με τις χορευτικές μας κινήσεις λάμψεις για κάθε ψυχή που έμεινε εκεί.

Και το γλέντι κράτησε μέχρι το πρωί και δεν ήθελε να τελειώσει με τη συντροφιά των καλλιτεχνών Ηλία Υφαντίδη, Σταύρο Σαββίδη, τους μουσικούς, Δημήτρη Τσούλφα, Μωϋσή Μωϋσιάδη, Γιώργο Κεμεντζετζίδη, Νικηφόρο Ιωαννίδη, Σάββα Ηλιάδη, Σάββα Κυριακίδη και στα Κρητικά τον Αντώνη Γαμπιεράκη.

Την εκδήλωση τίμησαν και ο Εκπρόσωπος του Σ.Πο.Σ Ν.Ελλάδας & Νήσων κ.Ι.Σαββίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Λ.Αθανασιάδης,  η Περιφερειακή Σύμβουλος κ.Γ.Ερμίδου, Εκπρόσωπος του Δημάρχου ο Δημ.Σύμβουλος κ.Σ.Σαββίδη, ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ κ.Μ.Νικητάκης, η Δημ.Συμβουλος κ.Μ.Παπαδακου , εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων Γλυφάδας, Δροσιάς, Αιγάλεω «Αξέχαστες Πατρίδες», Πετρούπολης, Χαλανδρίου, Χαϊδαρίου, Ποντίων Φοιτητών Αττικής, Ποντίων Επιστημόνων και Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων και Χορευτικού Ομίλου Πάτμου.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά το χορηγό της Βραδιάς Εργαστήριο με Παραδοσιακά Ζυμαρικά «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ», τα καταστήματα που προσέφεραν δώρα για τη Λαχειοφόρο Αγορά, αλλά και όλους όσοι παρευρέθηκαν σε αυτήν τη ξεχωριστή και όμορφη βραδιά.

Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας "Ο Φάρος"
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου

Gallery