2 Μάρτιος 2013, 08:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:00

Θλίψη και αντιδράσεις για την τραγωδία με τους φοιτητές

  • Θλίψη και αντιδράσεις για την τραγωδία με τους φοιτητές

Θλίψη, θυμό, αγανάκτηση και πολλές αντιδράσεις σ' ολόκληρο το Πανελλήνιο έχει προκαλέσει η τραγωδία με τους φοιτητές. Πορείες οργανώνουν στη Λάρισα.

Τα άτυχα παιδιά έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους από αναθυμιάσεις αυτοσχέδιας σόμπας που είχαν ανάψει για να ζεσταθούν, το μεσημέρι της Πέμπτης στη συνοικία Φιλιππούπολη της Λάρισας.

Σύμφωνα με τους γείτονες πρόκειται για δύο φοιτητές φτωχών οικογενειών οι οποίοι αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού που διέμεναν, δεν διέθεταν χρήματα για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης και χρησιμοποιούσαν τον μαγκάλι για να ζεσταθούν.

Οι δύο νεαροί μαζί με τρεις συμφοιτητές τους είχαν ανάψει ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι μέσα στο διαμέρισμα τους με αποτέλεσμα να εισπνεύσουν μονοξείδιο του άνθρακα και να χάσουν τη ζωή τους. Οι φοιτητές παρέμειναν μέσα στο διαμέρισμα με τις αναθυμιάσεις για πάνω από 12 ώρες, ενώ οι δύο από τους πέντε φίλους ήταν ήδη νεκροί όταν τους παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Από τους τρεις σοβαρά τραυματίες, ο ένας έχει μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου του χορηγείται οξυγόνο. Η κατάσταση των άλλων δύο χαρακτηρίζεται σταθερή – έχουν ξεφύγει τον κίνδυνο – αλλά κρίσιμη αφού δεν είναι ακόμη γνωστό εάν έχουν προκληθεί βλάβες στον εγκέφαλο.

Οι πέντε φοιτητές βρέθηκαν αναίσθητοι από μία φίλη τους, η οποία τους αναζητούσε και ανήσυχη ζήτησε από την σπιτονοκυρά του σπιτιού να τη βοηθήσει.

Πορείες στη Λάρισα, στη μνήμη των αδικοχαμένων φοιτητών

Με αναμμένα κεριά και κεντρικό σύνθημα «Δεν είναι τραγωδία – Είναι δολοφονία» πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα πορεία στη Λάρισα, στη μνήμη των δύο σπουδαστών του ΤΕΙ, που έχασαν τη ζωή τους.

Στην πορεία συμμετείχαν συμφοιτητές, απλοί πολίτες, κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ μ-λ), ενώ την προγραμματισμένη συνεδρίασή του διέκοψε και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, με πρόταση του επικεφαλής της παράταξης “Ενωτική Πρωτοβουλία”, κι ακολούθησε την πομπή. Την ίδια ώρα συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας πραγματοποίησαν η Κεντρική Λαϊκή Επιτροπή Ν. Λάρισας, φοιτητές του ΜΑΣ και μέλη του ΠΑΜΕ, της οποίας ακολούθησε ξεχωριστή πορεία στο κέντρο της πόλης.

Πηγή: madata.gr

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα εκπαιδευτικοί και φοιτητές, όπως αναφέρει το cretalive.gr, διαμαρτυρόμενοι για την ανέχεια στην οποία έχουν εξαναγκάσει τους Έλληνες, με αποτέλεσμα ακόμη και τραγικά συμβάντα, όπως το θάνατο των δύο φοιτητών στη Λάρισα, από αναθυμιάσεις από μαγκάλι που έβαλαν μέσα στο σπίτι για να ζεσταθούν (δείτε εδώ).

Το "ραντεβού" για το συλλαλητήριο δίνεται, στις 12.00 στην πλατεία Ελευθερίας. Το συλλαλητήριο διοργανώνουν η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, που φωνάζει "Τέλος στα αδιέξοδα".