1 Μάρτιος 2013, 08:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:00

Σκωτσέζικο ντουζ μας κάνει ο καιρός

  • Σκωτσέζικο ντουζ μας κάνει ο καιρός

Καλοκαιρία με την είσοδο στην ημερολογιακή 'Ανοιξη, έντονα καιρικά φαινόμενα στο Σ/Κ.

Καιρός Αττικής σήμερα Παρασκεύ 01/03
Γενικά αίθριος καιρός σήμερα στο λεκανοπέδιο, με καθαρό Αττικό ουρανό, πολύ καλή διαύγεια, λίγες αραιές νεφώσεις κυρίως προς τους ορεινούς όγκους, αλλά μια επαρκέστατη και "δυνατή" ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειο-ανατολικές διευθύνσεις στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας (προς τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε νότιους νοτιο-δυτικούς) 2-3Bf, η υγρασία θα...παίζει από 35-85%.

Η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 6-14 ή και 15οC, όμως στα ευρύτερα βόρεια προάστια θα είναι 2-3οX χαμηλότερη.

Σημείωση- καιρική προοπτική:
Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες έρχεται για το Σ/Κ, καθώς και χιόνια σε όλα τα ορεινά της Αττικής και γενικά πολύ έντονα φαινόμενα...λεπτομέρειες αύριο.

Υπόλοιπη Ελλάδα
Γενική καλοκαιρία σε όλη τη χώρα, με λίγες αραιές νεφώσεις τοπικά και πιθανότατα ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωϊνές ώρες.

Οι θάλασσες στα πελάγη θα είναι καλοτάξιδες (οι άνεμοι στο Ιόνιο και το Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 3-5Bf).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από βορρά προς νότο, από -4 έως 16 ή και 17οC.

Καιρός Τραπεζούντας για σήμερα Παρασκευή 1/3
Νεφώσεις με γενικά ασθενείς βροχές κατά διαστήματα, στη διάρκεια της ημέρας και πολύ κρύο, θα επικρατήσουν σήμερα στην Τραπεζούντα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην καρδιά του πόντου θα σημειώσει και νέα πτώση και θα κυμανθεί από 3-7οC.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr