1 Μάρτιος 2013, 07:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:00

Συνελήφθη 20χρονος που μαχαίρωνε Πακιστανούς

  • Αλβανός συνελήφθη με 360 κιλά κλεμμένο λάδι στην Κυπαρισσία
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το ειδκό τήμα της ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε και συνέλαβε την Πέμπτη έναν 20χρονο Έλληνα, ο οποίος μαχαίρωνε Πακιστανούς.

Όπως φαίνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία, φέρεται να κρύβεται πίσω από σοβαρές επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών που είχαν συγκλονίσει εξαιτίας της πρωτοφανούς αγριότητάς τους

Λίγο πριν το τέλος του 2012 οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών είχαν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και εξακολουθούν να προβληματίζουν την κυβέρνηση σε τέτοιο βαθμό που αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν ένα ειδικό τμήμα της ΕΛ.ΑΣ για την καταπολέμηση των ρατσιστικών επιθέσεων.

Το ειδικό τμήμα της ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε τον 20χρονο νεαρό και αναζητά και τους συνεργούς του σε αυτές τις επιθέσεις.

Η πρώτη επίθεση είχε γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου, όταν ο 20χρονος μαζί με τους συνεργούς του φέρονται να πέταξαν πέτρες, καπνογόνα και μολότοφ σε ένα κουρείο που διατηρούσε πακιστανός στη Μεταμόρφωση Αττικής, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Τότε πριν την επίθεση άγνωστοι είχαν μπει στο κουρείο και είχαν απειλήσει τον αλλοδαπό ιδιοκτήτη λέγοντάς του πς εάν δεν το κλείσει θα του το καταστρέψουν.  Οι άγνωστοι "κράτησαν την υπόσχεσή τους" και τότε 2 άντρες μπήκαν και πάλι στο κουρείο και ζήτησαν τα χαρτιά και την άδεια του ιδιοκτήτη. Πριν καλά -καλά αυτός όμως αντιδράσει τον χτύπησαν στο πρόσωπο. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν και άλλοι 4 άντρες με μαύρα ρούχα και πέταξαν καπνογόνα, πέτρες και βόμβες μολότοφ. Το κουρείο τυλίχθηκε στις φλόγες.

Επιτέθηκαν ακόμη και στον πελάτη του κουρείου, έναν οδηγό ταξί, που είχε σταματήσει για να κουρευτεί.  Ο οδηγός ταξί προσπάθησε να τους σταματήσει και οι δράστες δε δίστασαν να τον μαχαιρώσουν!

Λίγες ημέρες αργότερα ο 20χρονος νεαρός φέρεται μαζί με τους συνεργούς του κυριολεκτικά έκαναν σαφάρι επιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Στις 22 Σεπτεμβρίου μαζί με δύο άλλους άγνωστους προς το παρόν δράστες επιτέθηκαν με μαχαίρι σε δύο πακιστανούς σε στάση λεωφορείου στη Λεωφόρο Ηρακλείου στο Ηράκλειο Αττικής, τραυματίζοντας σοβαρά τον έναν στη θωρακική χώρα και αφαιρώντας του χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Την ίδια ημέρα περίπου μισή ώρα αργότερα στη Λυκόβρυση, ο 20χρονος βρισκόταν μαζί με άλλους δύο σε αυτοκίνητο και ανέκοψαν την πορεία μοτοσικλέτας, στην οποία επέβαιναν δύο πακιστανοί με αποτέλεσμα αυτή να ανατραπεί. Στην συνέχεια, αφαίρεσαν την μοτοσικλέτα, η οποία τελικά βρέθηκε στις 27-9-2012, ολοσχερώς καμένη στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Μία ώρα μετά από μία ώρα στην  οδό Ερμού στη Μεταμόρφωση, μαζί με άλλους άγνωστους δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα, επιτέθηκαν με μαχαίρι σε τρεις πακιστανούς, που κινούνταν πεζή και τραυμάτισαν δύο από αυτούς (τον έναν σοβαρά στη θωρακική χώρα), ενώ τους αφαίρεσαν και προσωπικά τους αντικείμενα.

Πηγή: newsit.gr