1 Μάρτιος 2013, 11:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Οκτώβριος 2014, 13:27

Τρίμμαν. Ποντιακή σούπα

  • Τρίμμαν. Ποντιακή σούπα

Το τρίμμαν είναι μια ποντιακή σούπα με αλεύρι το οποίο τρίβουμε με το χέρι κι έτσι δημιουργούμε γρήγορα κι εύκολα ένα είδος ζυμαρικού. Είναι και πολύ οικονομική.

ΥΛΙΚΑ
  • 250 γρ. αλεύρι κίτρινο
  • 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
  • χυμό ντομάτας
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •  φλ. ελαιόλαδο
  • λίγη φέτα τριμμένη (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε το αλεύρι σε μπολ, το ραντίζουμε με λίγο χλιαρό νερό και αρχίζουμε να το τρίβουμε ανάμεσα στις παλάμες μας. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται κόκκοι ζυμαριού.
  2. Στη συνέχεια κοσκινίζουμε τα τρίμματα και αυτό που θα μείνει στο κόσκινο είναι το ζυμαρικό που θα χρησιμοποιήσουμε για τη σούπα μας.
  3. Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι.
  4. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και 2 φλιτζάνια νερό.
  5. Αφήνουμε να βράσουν για 10΄ και στη συνέχεια προσθέτουμε το τρίμμα.
  6. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 2-3΄ ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.
  7. Η σούπα μας είναι έτοιμη. Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε φέτα τριμμένη.

Καλή σας όρεξη!

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr