28 Φεβρουάριος 2013, 12:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:00

Πέθανε ο τελευταίος επιζών που γεννήθηκε στον Πόντο

  • Πέθανε ο τελευταίος επιζών που γεννήθηκε στον Πόντο

Πέθανε χθες 27 Φεβρουαρίου ο  τελευταίος επιζών που γεννήθηκε στον Πόντο και ήταν κάτοικος της Νέας Τραπεζούντας Πιερίας. Δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου.

Έφυγε από την ζωή, στις 27 Φεβρουαρίου  2013 ο Μικρόπουλος Αναστάσιος σε ηλικία 106 ετών, κάτοικος της Νέας Τραπεζούντας Πιερίας,  που γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1907 στον Πόντο στην περιοχή  Σίανα Τραπεζούντας.

Ήταν ο  μοναδικός επιζών στην  περιοχή, που γεννήθηκε στον ιστορικό Πόντο. Η πορεία της ζωής του ταυτίστηκε με την τελευταία τραγική σελίδα του Ποντιακού Ελληνισμού: Πόντος - γενοκτονία - Ρωσία - Ελλάδα.

Η Νεκρώσιμος  ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής της Νέας Τραπεζούντας Πιερίας.

Στον επικήδειο λόγο του, ο πατήρ  Απόστολος Ζαχαρίας από την Λάρισα που γνώριζε τον εκλιπόντα, αναφέρθηκε στην ζωή του Αναστάσιου  Μικροπουλου λέγοντας ότι ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος και καλός Χριστιανός γιατί  ήταν κοντά στην εκκλησία, εκανε τέσσερα παιδιά, αγαπητός στην κοινωνία του χωριού και σε όλη την Ελλάδα μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές που έχουν γίνει ως έναν από τους αιωνόβιους που γεννήθηκε στην Γη του Πόντου.

Αιωνία του η Μνήμη
                                                          
Τσαχουρίδης Γιώργος
Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί με την τελευταία συνέντευξη του κ. Μικρόπουλου Αναστάσιου:
                                  

                         
Ένωση Ποντίων Πιερίας
Δείτε τα στοιχεία της Ένωση