28 Φεβρουάριος 2013, 08:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:01

Γιατί οι Ισπανοί ευχαρίστησαν τους Έλληνες με το Gracias Grecia

  • Γιατί οι Ισπανοί ευχαρίστησαν τους Έλληνες με το Gracias Grecia

Οι συντελεστές του καταπληκτικού και συγκινητικού βίντεο "Gracias Grecia" εξηγούν τι τους ώθησε στην δημιουργία του για να ευχαριστήσουν την Ελλάδα.

Το βίντεο που έφτιαξαν οι Ισπανοί φοιτητές και καθηγητές του πανεπιστημίου της Μούρθια, ευχαριστώντας την χώρα μας για όσα έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα, κατάφερε να γίνει εξαιρετικά δημοφιλές στην Ελλάδα, αλλά να κάνει και το γύρο του κόσμου.

Μεταδόθηκε από όλα σχεδόν τα Eυρωπαϊκά δημοσιογραφικά δίκτυα. Οι συντελεστές του μίλησαν αποκλειστικά στο ellines.com για τους λόγους που τους οδήγησαν στην παραγωγή του, στέλνοντας ένα ακόμα μήνυμα στους Έλληνες αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Λίγα λόγια για το βίντεο
Ο επίσημος τίτλος είναι «Gracias, Grecia Nuestra herencia» που σημαίνει: «Ευχαριστούμε Ελλάδα, κληρονομιά μας» και περιγράφει τα επιτεύγματα της χώρας μας σε γλώσσα, επιστήμες και τέχνες. Οι Ισπανοί τονίζουν την προσφορά της χώρα μας μεταξύ άλλων, στη φιλοσοφία, στα μαθηματικά και στη μουσική.

Στο βίντεο οι Ισπανοί μαθητές αναφέρουν:
«Grecia está presente en muchos aspectos de nuestra vida cotidiana», που σημαίνει, «Η Ελλάδα είναι παρούσα σε πολλές πτυχές της καθημερινής μας ζωής». Στην αρχή του επτάλεπτου αφιερώματος ο καθηγητής λατινικών, Αριστείδης Μίνγκεθ, λέει χαρακτηριστικά: «Περισσότερα πράγματα απ’ όσα νομίζετε είναι ελληνικά. Αν δεν το ξέρεις, μιλάς περισσότερα ελληνικά από όσο νομίζεις», και ακολουθεί αναφορά σε ελληνικές λέξεις που είναι κοινές όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά σε όλον τον κόσμο, όπως η αλφαβήτα, τα μαθηματικά και η ιστορία.

Στη συνέχεια, οι μικροί μαθητές λένε τα δικά τους ευχαριστώ στην Ελλάδα. «Ευχαριστώ για την ηθική, τον Πλάτωνα, την ιστορία, τον Σωκράτη, τη διαλεκτική» και όλοι μαζί με  ένα στόμα για τη φιλοσοφία!

Δείτε το βίντεο Gracias, Grecia Nuestra herencia

Πηγή: ellines.com

Δείτε τι δήλωσαν οι συντελεστές του βίντεο