28 Φεβρουάριος 2013, 08:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:01

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια

  • Καιρός: Βροχές καταιγίδες και χιόνια

Για σήμερα Πέμπτη βροχή στην Αττική και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα. Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αναλυτικότερα:

Αττική
Αυξημένες νεφώσεις αρχικά πάνω από το λεκανοπέδιο, που θα περιδιαβαίνουν στο γνωστό καιρικό φετινό ρυθμό τους. Ως τις πρωϊνές ώρες και πιθανόν λίγο ως τις προ μεσημβρινές δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικά και ασθενείς βροχές ή ψιχάλες (πιο βόρεια και ανατολικά τα λίγο πιο αυξημένα φαινόμενα), ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα πάνω από τα 1100-1200μ. Με την πάροδο της ημέρας οι νεφώσεις θα αραιώνουν και σταδιακά θα βελτιώνεται και ο καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες συνιστώσες (κυρίως ΒΑ, αλλά και ΒΔ) 3-4Bf, η υγρασία θα...παίζει από 50-85%, ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 8-13 ή και 14οC, όμως στα ευρύτερα βόρεια προάστια θα είναι κατά μέσο όρο 2-3οC χαμηλότερη (6-11οC).

Υπόλοιπη Ελλάδα
Αρχικά νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας (το...βλέμμα μας πιο βόρεια και ανατολικά) με βροχές και καταιγίδες σε Θεσσαλία, Αν. Μακεδονία, Θράκη και Σποράδες. Σταδιακά και προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα...ανοίξουν στην ηπειρωτική χώρα (Ηπειρος, κεντρική και δυτ. Στερεά, Πελοπόννησος), με ασθενείς γενικά βροχές και πολύ πρόσκαιρες καταιγίδες.

Τα χιόνια θα φτάσουν κοντά στα πεδινά της Θράκης, τα ημιορεινά της Αν. Μακεδονίας, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα περιοριστούν πιο ψηλά και πάνω από τα 700-900μ. υψόμετρο (γενικά ασθενή έως μέτρια τα φαινόμενα), αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν κυρίως βορειο-δυτικοί 3-4Bf, ενώ στο Αιγαίο βόρειοι βορειο-ανατολικοί 5-6Bf. Η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα κυμανθεί από -3 έως 17 ή και 18οC, σημειώνοντας πτώση κυρίως στα βόρεια και ανατολικά της χώρας.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr