27 Φεβρουάριος 2013, 14:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:01

Παραδοσιακές Ποντιακές και Κρητικές φορεσιές! Σεμινάριο

  • Παραδοσιακές Ποντιακές και Κρητικές φορεσιές! Σεμινάριο

Τα Τμήματα των Κρητικών και Ποντιακών Χορών του Χορευτικού Τομέα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διοργάνωσαν Σεμινάριο με θέμα την Κρητική και την Ποντιακή φορεσιά την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 στην Αίθουσα του Χορευτικού.

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση Φοιτητών και άλλων προσκεκλημένων πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο με θέμα την Κρητική και Ποντιακή φορεσιά που διοργάνωσε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 σε αίθουσά του ο Χορευτικός Τομέας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Εισηγητής του σεμιναρίου για τις παραδοσιακές φορεσιές της Κρήτης ο Λευτέρης Κορναράκης, Πρόεδρος του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ", Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Δάσκαλος Παραδοσιακών Χορών.
Ενώ για τις φορεσιές του Πόντου εισηγητής ήταν ο Όμηρος Παχατουρίδης δάσκαλος Ποντιακών Χορών στην Ένωση Ποντίων Μελισσίων Αττικής.

Μετά το σεμινάριο ακολούθησε Παραδοσιακό Ποντιακό και Κρητικό γλέντι με ζωντανή μουσική. Στο Ποντιακό πρόγραμμα ήταν στην λύρα και το τραγούδι ο Ανέστης Ιωακειμίδης και στο νταούλι ο Περικλής Κατσώτης.

Τέλος προσφέρθηκαν Ποντιακά και Κρητικά εδέσματα.

Gallery