• ΑΡΧΕΙΟ
27 Φεβρουάριος 2013, 12:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 11:23

8 Μαρ 2013: Η Ένωση Μικρασιατών τιμά τις γυναίκες που άφησαν εποχή

  • 8 Μαρ 2013: Η Ένωση Μικρασιατών τιμά τις γυναίκες που άφησαν εποχή

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της γυναίκας στις 8 Μαρτίου 2013  η Ένωση Μικρασιατών πρόκειται να τιμήσει στις 8 Μαρτίου 2013, ημέρα Παρασκευή, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης, 17ης Νοέμβρη 17 στις 18:00 ένα εκλεκτό μέλος της με Μικρασιάτικη καταγωγή από την Πέργαμο και την Κωνσταντινούπολη την Μιράντα Σοφιανού μία επιτυχημένη επιχειρηματία και συγγραφέα. Παθιασμένη για τη διατήρηση της μνήμης, θέλει να αφήσει κληρονομιά στα παιδιά της την αξιόλογη ιστορία των προγόνων τους και τη θαυμαστή ιστορία του τόπου της.

Συγχρόνως θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της «Ο παππούς μου ο Φάχρη», που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίλητος και μας ταξιδεύει από τα μέσα του 18ου αι. μέχρι την προσφυγική Ν. Σμύρνη. Παρακολουθούμε την ιστορία μιας οικογένειας που μέλη της (Φάχρη και Φενερλή ) έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορία της Πόλης και ευεργέτησαν με πολλούς τρόπους το γένος. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ξετυλίγονται ιστορίες απλές και καθημερινές ενός κόσμου που έφυγε.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο κ. Θοδωρής Κοντάρας, φιλόλογος ερευνητής Μικράς Ασίας, η κ Ντίνα Αδαμοπούλου ιστορικός αρχειονόμος, Δ/ντρια Ιστορικού Μουσείου Υδρας. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η κ.Στέλλα Μπεκιράκη, ερασιτέχνης ηθοποιός και Γεν. Γραμματέας του Σωματείου ενώ η χορωδία της Ενωσης Μικρασιατών θα ερμηνεύσει μικρασιάτικα τραγούδια υπό τη Δ/νση του κ. Χάρη Γραικού.

Η Πρόεδρος   
Κ. Θεοφιλίδου-Δημητράκη    

Ακολουθεί ο χάρτης της εκδήλωσης στο τέλος του άρθρου: