27 Φεβρουάριος 2013, 11:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:01

Νέα Υόρκη: Πρώτη στην κατανάλωση ελληνικού γιαουρτιού

  • Νέα Υόρκη: Πρώτη στην κατανάλωση ελληνικού γιαουρτιού

Πρωτοφανή επιτυχία το ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι σις ΗΠΑ. Η Νέα Υόρκη είναι η παγκόσμια "πρωτεύουσα" (κατανάλωσης) ελληνικού γιαουρτιού και υπάρχουν πολλές ακόμα προοπτικές ανάπτυξης του προϊόντος.

Η Νέα Υόρκη είναι η τρίτη μεγαλύτερη γαλακτοπαραγωγός περιοχή των ΗΠΑ. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη ραγδαία αύξηση της ζήτησης για το γάλα.

Η αιτία; Η κατακόρυφη άνοδος που παρουσιάζουν οι πωλήσεις ελληνικού γιαουρτιού στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης σε συνδυασμό με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που απαγορεύουν στους κτηνοτρόφους της περιοχής να εκτρέψουν περισσότερες αγελάδες για την παραγωγή γάλακτος.

Το γεγονός έχει αρνητικές επιπτώσεις στην τιμή του γάλακτος, η οποία έχει ανατιμηθεί το τελευταίο διάστημα λόγω της "ανισορροπίας" ανάμεσα στην προσφορά και στη ζήτηση.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το 2010 στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης παρ' ότι η παραγωγή γάλακτος ανήλθε σε 360 εκατομμύρια λίβρες (163.293.253 κιλά), 60% περισσότερη σε σχέση με πέντε χρόνια πριν, τα αποθέματα της περιοχής σε γάλα εξαντλήθηκαν καθώς για την παραγωγή στραγγιστού γιαουρτιού απαιτούνται πολλά κιλά αγελαδινού γάλακτος σε αντίθεση με το αμερικάνικο γιαούρτι, για την παρασκευή του οποίου πολύ λιγότερα.

Τα παραπάνω έρχονται να επιβεβαιώσουν για ακόμη μια φορά την πρωτοφανή επιτυχία που σημειώνει το ελληνικό γιαούρτι (στραγγιστό) στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες μεγάλες αγορές όπως η Αγγλία, λόγω της μοναδικής γεύσης και της υψηλής ποιότητά τους.

Επιπλέον, καταδεικνύει πως τα παραδοσιακά τρόφιμα της χώρας μας έχουν τεράστιες προοπτικές στο εξωτερικό, αρκεί να υποστηριχθούν και να λανσαριστούν με τον κατάλληλο τρόπο στους ξένους καταναλωτές.

Εκτενή αναφορά στο ελληνικό γιαούρτι, κάνει μάλιστα και το Businessinsider, το οποίο κατονομάζει το ελληνικό προϊόν ως μια καταναλωτική "αξία" που θα γνωρίσει ακόμα μεγαλύτερη άνθηση τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: news247.gr