27 Φεβρουάριος 2013, 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Οκτώβριος 2014, 13:31

Πορανία με πασκιτάν

  • Πορανία με πασκιτάν

Πορανία είναι τα φύλλα των παντζαριών, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό φύλλα από παντζάρια
  • 6-7 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
  • 2 φλ. τσαγιού πασκιτάν ή γιαούρτι στραγγιστό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα παντζαρόφυλλα, τα πλένουμε και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό. 
  2. Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
  3. Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου, τις ανακατεύουμε με το πασκιτάν και το ρίχνουμε πάνω στα φύλλα.
  4. Σε τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε το φαγητό.

​Τρώγεται ως ορεκτικό ή συνοδευτικό. Σερβίρεται ζεστό.

Καλή σας όρεξη!

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr