27 Φεβρουάριος 2013, 08:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:01

Το σύννεφο έφερε βροχή σε Ελλάδα και Πόντο

  • Αλλάζει το σκηνικό το καιρού - Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές

Αραιή συννεφιά και ψιλόβροχο σε Ελλάδα και Πόντο, με εξαίρεση τα βόρεια όπου θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.

Αττική

Αίθριος γενικά ο καιρός και συνάμα λίγο πιο ζεστός για την εποχή. Στην πορεία της ημέρας πάνω από το λεκανοπέδιο θα αναπτυχθούν νεφώσεις που προς τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και ενδέχεται να σημειωθεί πρόσκαιρη ασθενή βροχή ή ψιχάλα τοπικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειο-δυτικές (προς το βράδυ) διευθύνσεις 3-5Bf (η υγρασία 45-75%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 10-16 ή και 17οC.

Υπόλοιπη Ελλάδα
Λίγες βροχές αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά (και κεντρική στερεά), τη βόρεια χώρα και τη Θράκη, που στη διάρκεια της ημέρας θα αυξηθούν λίγο, ωσότου περιοριστούν κυρίως πέριξ της Θεσσαλίας και των Σποράδων προς το τέλος της ημέρας.

Χιονοπτώσεις (γενικά μέτριες) θα πέφτουν πάνω από τα 700-1000μ. υψόμετρο ανά περιοχή. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί κυρίως 4-5Bf, ενώ στο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις έως 6Bf, ενώ η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα σημειώσει και νέα μικρή πτώση.

Ο καιρός στον Πόντο
Αυξημένες νεφώσεις στη διάρκεια της ημέρας, διαστήματα με ήλιο και αρκετή ζέστη για την εποχή, θα είναι τα κύρια καιρικά χαρακτηριστικά της Τραπεζούντας σήμερα.

Πρός τις βραδινές ώρες (το σύννεφο έφερε βροχή...) θα σημειωθεί βροχή και η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει και να φτάνει στις ελάχιστες τιμές της προς τα μεσάνυχτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιο-δυτικοί μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 9-19 ή και 20οC, αλλά από το βράδυ θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr