26 Φεβρουάριος 2013, 11:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:01

Η αιματηρή έκρηξη στον ένα από τους δίδυμους πύργους

  • Η αιματηρή έκρηξη στον ένα από τους δίδυμους πύργους

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από χίλιοι τραυματίστηκαν, όταν εξερράγη φορτηγό παγιδευμένο με βόμβα, στις 26 Φεβρουαρίου 1993.

Σε έναν από τους δίδυμους πύργους, στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης, είχε σημειωθεί η μεγαλύτερη μέχρι εκείνη τη στιγμή τρομοκρατική επίθεση επί αμερικανικού εδάφους.

Ο σκοπός της πυροδότησης της βόμβας 1.500 λιβρών ήταν η καταστροφή των δύο πύργων με την πρόσκρουση του ένος πάνω στον άλλο, κατά την κατάρρευσή του, σκοτώνοντας χιλιάδες ανθρώπους.

Αν και η έκρηξη δεν κατέστρεψε κανέναν Πύργο, σκότωσε έξι άτομα και τραυμάτισε πάνω από χίλια, προκαλώντας ζημίες εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Η επίθεση σχεδιάστηκε από μια ομάδα ατόμων που σχετίζονταν με την Αλ Κάϊντα συπεριλαμβανομένου του Αμπντούλ Ραχμάν Γιασίν, του Ραμζί Γιουσέφ και αρκετών άλλων.

Η χρηματοδότηση γι αυτή την επιχείρηση έγινε από τον Καλίντ Σαϊκ Μωχάμετ, θείο του Ραμζί Γιουσέφ και υψηλόβαθμο στέλεχος της Αλ Κάϊντα. Έξι από τα άτομα που σχετίζονταν με την επίθεση αυτή έχουν καταδικαστεί, συμπεριλαμβανομένου του αρχιτέκτονα της επίθεσης Ραμζί Γιουσέφ.

Το Πρόγραμμα Αμοιβών για την Απόδοση Δικαιοσύνης προσφέρει αμοιβές μέχρι $5 εκατομμύρια για πληροφορίες που θα φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης τα άτομα που είναι υπεύθυνα γι αυτή την επίθεση.